Sport

Peta generacija Škole kuglanja kreće ovaj tjedan!

27-06-2022 • 08:07
Rva
Održat će se besplatna Škola kuglanja za učenice i učenike osnovnih škola.

 U organizaciji Požeškog športskog saveza i Kuglačkog kluba Nove nade ovog ljeta na Gradskoj kuglani održat će se besplatna Škola kuglanja za učenice i učenike osnovnih škola. Riječ je o petoj generaciji polaznika Škole kuglanja u našem gradu namijenjenoj mlađim generacijama.

Ovogodišnja škola kuglanja trajat će od 01. do 30. srpnja 2022. godine.

Škola kuglanja provodit će se ponedjeljkom, srijedom i petkom od 9,00 do 10,30 i od 10,30 do 12,00 sati, a termini će biti usklađeni sa Školom plivanja.

Sve informacije o Školi kuglanja mogu se dobiti kod voditelja programa Željka Lončara koji je i trener u Kuglačkom klubu Nove nade – 099/7070-746. Treneru Lončaru od ove godine pomagat će i mladi trener Robert Bakić koji je nedavno položio za trenera kuglanja.

Polaznici od opreme trebaju imati majicu, hlačice i tenisice, a škola kuglanja je potpuno besplatna.

Na Gradskoj kuglani se postavljaju nova zaletišta

Proteklog tjedna započeli su radovi na uređenju Gradske kuglane. Radi se na zamjeni kompletnih zaletišta te odbojnika čunjeva jer su bili uglavnom od drvene konstrukcije i iverice, a koja je postavljena prije četrnaest godina dok je prije četiri godine preživjela i poplavu.

Požeškoj kuglani ovih dana izlazi i licenca i potrebno je bilo tehnički je podići na još višu razinu jer od jeseni će se tu po prvi put igrati i utakmice 1. B Hrvatske kuglačke lige – Sjever. Kuglači Novih nada su prošloj sezoni izborili ulazak u viši rang natjecanja i na gradskoj ljepotici će požeški ljubitelji kuglanja moći uživati u majstorijama ovoga sporta.

Radovi bi trebali završiti do 01.07. kada kreće ljetna škola kuglanja Novih nada i Požeškog športskog saveza. Za izvođača radova odabrana je firma “Spheraconus d.o.o.” iz Siska koja je dala najbolju ponudu. Sredstva su najvećim dijelom osigurana od Grada Požege i Požeškog športskog saveza ali su sudjelovali i sami kuglači klubova koji treniraju i igraju na Gradskoj kuglani.

sport-pozega.hr