Kultura

Ovog petka Noć knjige u Hrvatskoj knjižnici i čitaonici Pleternica

20-04-2022 • 07:31
Rva
U sklopu toga bit će održano i  predavanje ''Crkva svetog Lovre'', Dore Novak, povjesničarke umjetnosti iz Požege.

U Hrvatskoj knjižnici i čitaonici Pleternica ovog petka održat će se otvorenje Noći knjige s početkom u 19 sati. U sklopu toga bit će održano i predavanje ”Crkva svetog Lovre”, Dore Novak, povjesničarke umjetnosti iz Požege.

“Dora Novak rođena je u Požegi 1996. godine. Pohađala je osnovnu školu i opću gimnaziju u Požegi. Dvopredmetni studij Povijesti umjetnosti i Turkologije upisala je 2015. godine na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Tijekom studija bila je aktivna članica Kluba studenata povijesti umjetnosti i Kluba studenata turkologije. Kao novinarka web-portala posvećenog vizualnoj kulturi i umjetnosti, Kulturflux sudjelovala je u nekolicini projekata. Sudjelovala je na VIII. Internacionalnom kongresu studenata povijesti umjetnosti s temom The Art of Book in Ottoman Empire 2019. godine. Likovna akademija za žene i slikarica Mihri Müşfik objavljen joj je u časopisu studenata povijesti umjetnosti Kontrapost. Zajedno s kolegicama i kolegama s portala Kulturflux, dobitnica je rektorove nagrade za društveno korisni rad u akademskoj i široj zajednici u akademskoj godini 2019./2020.”

“Povijest umjetnosti diplomirala je u rujnu 2020. godine na temu Barokno razdoblje crkve sv. Lovre u Požegi: likovna baština i liturgija, a u pripremi joj je obrana diplomskog rada na studiju Turkologije. Članica je Društva povjesničara umjetnosti Hrvatske.” – dodaju iz Hrvatske knjižnice i čitaonice Pleternica.

Program Noći knjige nastavlja se 23. travnja u Interpretacijskom centru Terra Panonica gdje će se puštati film ”Ego protiv ega”.

“Pred nama je jedanaesta Noć knjige i sukladno tome Hrvatska knjižnica i čitaonica Pleternica organizira odgovarajući program koji je podijeljen za djecu, mlade i odrasle.” – kažu ispred organizatora.