Sport

Otvoreno prvenstvo Hrvatske u motocross-u na stazi Villare

30-03-2022 • 07:14
Tena Protić
Ove nedjelje, na stazi Villare nastupaju najbolji hrvatski vozači!

Ove nedjelje održat će se Otvoreno prvenstvo Hrvatske u motocross-u na svima dobro poznatoj stazi Villare. Ispred organizatora utrke Moto kluba “Požega Promet”, u jutarnjoj emisiji kod Matka gostovao je tajnik Zlatko Jaroš.

Ovo je tradicionalna 20. utrka u nizu, a svi ljubitelji adrenalina na dva kotača mogu doći na stazu Villare, početak utrke je u 13,30 sati.

S obzirom na pandemiju u kojoj se i dalje nalazi cijeli svijet, Zlatko Jaroš je rekao s kakvim se problemima susreo njihov moto klub.

“Bilo je otežano, ali mi smo u 2020. godini odradili planirane tri utrke. Je da smo pomicali termine, s obzirom da je motocross uvijek ovako u proljeće, tada smo imali utrke u 8., 9. pa i 10. mjesecu. Tako da je motocross tih godina bio zadnji u sezoni, a ne prvi kao inače.”

“Što je jako zanimljivo također, prošle godine smo imali 80 i nešto vozača, najviše tijekom cijele sezone, što inače bude samo na prvoj trci, zbog povrijeda ili odustajanja. Međutim mi smo prošle godine imali najviše vozača od svih organizatora, a bilo nas je 9. Tako da smo s te strane zadovoljni, što znači da su ljudi prepoznali naš rad. Vozači cijene kad se organizator potrudi oko pripreme i organizacije same utrke. Imam ekipu i ljude oko sebe, ja sam samo dirigent na utrci.” – rekao je Jaroš.

Što se tiče rezultata posljednje sezone, za njih je bila dobra, a očekivanja za ovu godinu su skromnija rekao je.

“Bili smo prvaci Hrvatske u motocrossu i ekipno u oldtimerima. Bilo je nekoliko prvaka pojedinačno, Grgan Davor, Nemet, Matej. Pobjednici smo kupa Hrvatske u motocrossu, a za 2021. smo prvaci kupa u crosscountry, u kojem smo bili suorganizatori uz Zlatni lug i bilo je na njihovom imanju.”

“Očekivanja za ovu godinu su skromnija nego prijašnjih godina, zbog financija kao prvo. Prijelazni rok za vozače je bio do 15.1., neki vozači su nas napustili, imali smo manje prihode pa ćemo imati i manje rashode. Moramo se uklopiti, mi smo ozbiljan klub i mi ne obećavamo vozačima nešto što ne možemo ispuniti. Ove godine imamo 3 vozača za motocross i 5 vozača u klasama oldtimera, te 3 vozača u cestovnim utrkama.” – dodao je Zlatko Jaroš.

Ove nedjelje, 03.04. nastupaju najbolji hrvatski vozači!

“U klasama junior – vozači od 5 do 9 godina, oni voze klasu 50. Onda imamo klasu 65 i klasu 85, s klasom 85 vozi i klasa žene. Posebno će se bodovati, ali voze zajedno. Zatim imamo B ligu – do 250 ccm i klasa open. Imamo veterane do 50 godina i preko 50 godina. Imamo seniore, a to su oni naši najbolji i najkvalitetniji vozači koji nam voze klasu MX 2, znači do 250 ccm i klasu open.” – rekao je Zlatko Jaroš.

Verifikacije počinju u subotu za vozače koji dođu ranije, s tim da su tehnički pregledi u nedjelju od 7,30 do 8,15 sati. Tako da bi trebali od 9 krenuti treninzi, a svečano otvorenje utrke je u 13,15 sati.

Cijena ulaznice je 20 kuna, a start utrke je u 13,30 sati.