Sport

Otvorene su prijave za 31. Božićni malonogometni turnir „Požega 2022“

06-12-2022 • 11:18
Tena Protić
Ispred Saveza kao organizatora, više o turniru rekao je Jurica Bešlić, današnji gost emisije „Jutro s Matkom“.

Započele su prijave za nastup na 31. Božićnom malonogometnom turniru „Požega 2022″ koji će se održati u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc od 26. prosinca 2022. do 7. siječnja 2023. godine. Organizator je Požeški športski savez, generalni pokrovitelj je Grad Požega, a generalni sponzor Karlovačka pivovara. Ispred Saveza kao organizatora, više o turniru rekao je Jurica Bešlić, današnji gost emisije „Jutro s Matkom“.

Nakon što ste prošle godine pod velom neizvjesnosti organizirali jubilarni 30. Božićni malonogometni turnir, ove godine se sprema njegovo 31. izdanje. Prijave su otvorene 5. prosinca, do kada se ekipe mogu prijaviti?

„Prijave traju standardno dva tjedna, jučer su počele. Prve ekipe su već prijavili Platinum, Caffe bar Alibi i  DT Logistika je treća ekipa. Uplate su na račun Saveza, to je ostalo još od prošle godine kad su bile covid mjere, dakle sve kotizacije idu na račun. Za seniore je 600 kuna, već 20 godina je tako. Vjerojatno ćemo nagodinu dizati na 100 eura kad se to sve promjeni, dizat će se i vrijednost nagrade.“ – rekao je Jurica.

„Kotizacija se seniore je 600 kuna, veterane 500 kuna, a za turnir mladeži 200 kuna.“

„Prva nagrada će sigurno biti 3.000 eura nagodinu, sad smo nagrade vratili na stanje iz 2019. Prošle godine je bilo brzo organizirano i bez sponzora, nismo znali hoćemo li se pokriti s ulazom, pa smo smanjili nagradni fond. Sad ponovo vraćamo na 37.500, plus što i veterani imaju 5.000 nagradni fond, ukupni nagradni fond je 42.500 kuna. To je dobar nagradni fond.“

Neke seniorske ekipe su se počele prijavljivati, da li je ograničen broj ekipa ove godine?

„Nekad je bilo ograničeno, Požega je jedina imala dvoranu, dolazile su ekipe s područja cijele Slavonije, ali evo godinama je to opadalo i počeli su se raditi turniri i u okolnim mjestima. Zadnjih godina smo imali 32 ekipe, to nam je idealno što se tiče rasporeda. Bude osam grupa po četiri, svi odigraju tri utakmice u skupini i dva idu dalje. Prvi krug se igra 2×15, drugi 2×20 i krene knockout sistem, budu dobre utakmice osmine finala i puna dvorana.“

Turnir će trajati 11 natjecateljskih dana, cijena dnevne ulaznice od 26. do 30. prosinca je 10 kuna, a od 02. do 07. siječnja ulaz je 2 eura.

„Promijenili smo prije desetak godina termin, da krećemo kasnije, čak ove godine krećemo prije Božića. Bilo je tih problema oko studenata, neki dečki rade vani, u nekoj ekipi za biti njih po 3-4 iz Njemačke, Austrije i tih zemalja. Kod prijava već traže da ne igraju prije Božića, pa smo ove godine olakšali i sebi i njima, stavili smo sve da kreće prije.“

Prošle godine nije bilo turnira mladeži, kakva je sad situacija u mlađim kategorijama?

„Mi smo sad s tim turnirom mladeži krenuli, bile su 2-3 kategorije, pa je to raslo do 6 kategorija – limači, početnici, mlađi, stariji, kadeti, juniori. Prošle godine smo i zbog tog nekog vremenskog ograničenja odigrali u 10 dana. Juniori imaju pravo nastupa i u seniorskom turniru, već sa 16 godina se može igrati. Ostavili smo tako i ove godine, imamo pet kategorija mladeži. Prije djeca nisu plaćala kotizaciju, pa je bilo previše ekipa i nismo mogli to sve staviti u dvoranu. Stavili smo neku minimalnu kotizaciju, većinom to budu ekipe iz klubova, dođu ekipe iz Gradiške, Voćina, Batrine, Slavonskog Broda. Turnir mladeži je garancija i budućnost požeškog turnira. Isti dan imaju finalnu večer pred punom dvoranom, svi se nadaju jedan dan igrati u seniorskom turniru.“ – rekao je Jurica.

Kod seniora broj ekipa je ograničen na 32 dok u ostalim kategorijama nije ograničen broj ekipa.

Na jubilarnom, 30. Božićnom malonogometnom turniru “Požega 2021” natjecala se 101 ekipa, od toga 32 seniori, 12 veterani, 57 turnir mladeži. Ukupno su odigrane 173 utakmice – 63 seniori, 18 veterani, 92 turnir mladeži.

Izvlačenje skupina seniorskog i veteranskog turnira je u srijedu, 21. prosinca u 18,00 sati u hodniku Sportske dvorane Tomislav Pirc. Skupine Turnira mladeži odredit će Natjecateljska komisija po završetku prijava.

Prijave za turnir primat će se do utorka, 20. prosinca. Ekipe se mogu prijaviti na brojeve 099/414-5050 – Jurica Bešlić, voditelj turnira ili 098/922-4839 – Željko Mitrović, glavni tajnik PŠS-a. Također, putem facebook stranice Božićni malonogometni turnir Požega, putem maila pozeski.sportski.savez@gmail.com ili u prostorijama Saveza u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc, Antuna Kanižlića 14a.

Zanimljiv razgovor poslušajte na našem Mixcloud-u.