Sport

Otvoren 17. Rukometni turnir “Požeški dječaci”

14-04-2022 • 11:04
Tena Protić
Nakon dvije godine pauze turnir se ponovno održava i to u svom 17. izdanju, no trebao je biti 19. rekao je ispred organizatora Sportskog društva "Lopta", trener Hrvoje Jurković.

U Sportskoj dvorani Tomislav Pirc u Požegi, danas i sutra igrat će se utakmice tradicionalnog Rukometnog turnira “Požeški dječaci”. Nakon dvije godine pauze uzrokovane pandemijom, turnir se ponovno održava i to u svom 17. izdanju, no trebao je biti 19. rekao je ispred organizatora Sportskog društva “Lopta”, trener Hrvoje Jurković.

“Na ovogodišnjem turniru trebalo je biti 10 ekipa, no međutim korona, ekipe Ivanić i Lipa nisu došli nažalost. Trener Nove Gradiške također ima koronu, ali njega je zamijenio jedan otac tako da su došli. Turnir je krenuo, 8 je ekipa i valjda će proći sve super.”

“Veliki je značaj jer na ovakvim turnirima rezultat kao takav nije bitan, bitno je druženje, socijalizacija trenera i djece. Razmišljao sam da uopće više ne radim ovaj turnir, teško je to samostalno raditi, no međutim upravo zbog djece i zbog mojih prijatelja iz Umaga, Bjelovara i Karlovca. Oni su me zvali i molili da napravim turnir, da se i mi treneri konačno malo vidimo, jer nemamo baš prilika. Također da ta djeca dođu, iz Umaga pogotovo, već smo dogovorili u trgovini Zvečevo da mikado čokoladu s rižom ponesu nazad. Rukomet kao rukomet, svi oni igraju neke lige, no ovaj tjedan je bitno druženje dva dana.” – rekao je organizator Hrvoje Jurković.

Sportsko društvo Lopta će u sklopu turnira organizirati i predavanje za trenere na kojem će gost biti dr.sc. Pero Kuterovac, poznati hrvatski kondicijski trener.

Predavanje s temom “Dugoročni razvoj mladih sportaša”, održat će se u danas s početkom u 18,00 sati u maloj dvorani Sportske dvorane Tomislav Pirc. Predavanje je besplatno i dobro će doći trenerima iz svih sportova, a pogotovo trenerima koji rade s kategorijama mlađeg uzrasta.

Sve igrače pozdravio je i Željko Mitrović ispred Požeškog športskog saveza te im svima poželio dobrodošlicu u grad rukometa – Požegu.