Kultura

Održana županijska smotra LiDraNo

18-03-2022 • 11:36
Tena Protić
Ovogodišnja županijska smotra LiDraNo održana je u organizaciji Katoličke gimnazije u Požegi.

Ovogodišnja županijska smotra literarnog, dramskog i novinarskog stvaralaštva učenika osnovnih i srednjih škola “LiDraNo”, održana je u organizaciji Katoličke gimnazije u Požegi. Smotra je održana u Dvorani sv. Terezije Avilske, a uz učenike i mentore održan je prigodni program.

Nakon današnjih nastupa odabrati će s najbolji od sudionika koji će biti predloženi za Državnu smotru LiDraNo 2022.

Ispred škole domaćina prisutnima se obratio ravnatelj Ivica Bedeničić.

“Dobro došli u prostore naše Katoličke gimnazije ovdje u Požegi. Svima vama želim da ova smotra bude mjesto zajedničkog druženja. Mjesto gdje pokazujemo u ovim danima da riječ uistinu može biti snažna, i prva i zadnja. Onda da tim svojim zajedništvom oduševimo jedni druge, inspiriramo, na bolji život i djela. Jednostavno na bolju ljudskost u svemu tome.” – rekao je ravnatelj Bedeničić.

Ovogodišnji Lidrano svečano je otvorio zamjenik županice Ferdinand Troha.

“Smotra LiDraNo je mnogočemu posebna, a sa kojom se uvijek ponosimo. Svaka generacija iznjedri toliko ljepote i toliko uspjeha s kojima se kasnije dićimo. Vjerujem da će tako biti i ove godine. Iskoristit ću priliku i mogućnost da pohvalim Katoličku gimnaziju kao organizatora i ravnatelja.” – rekao je dožupan Ferdinand Troha.

Uz zamjenika županice prisutne su bile pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Požege Maja Petrović i ravnateljica Gradskog kazališta Požega Valentina Neferović.