Sport

Održan 19. Kup grada Požege u gađanju samostrelom

14-03-2022 • 09:09
Tena Protić
Na ovogodišnjem natjecanju nastupili su najbolji hrvatski samostreličari iz šest klubova

Streljački klub “Požega” po 19. put organizirao je Kup u gađanju samostrelom na 18 metara u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc povodom Dana grada Požege. Natjecanje je otvorio zamjenik gradonačelnika Požege dr.sc. Borislav Miličević koji je poželio svima dobre rezultate.

Na ovogodišnjem natjecanju nastupili su najbolji hrvatski samostreličari iz šest klubova iz Zagreba, Klanjeca, Krušljevog Sela, Ivanić Grada, Velikog Trgovišća i Požege.

U kategoriji kadeta prvo mjesto osvojila je Stela Čuk je (SD V. Trgovišće), drugi je bio Pavao Hac (SD V. Trgovišće), a treći Fran Županić (SK “Predionica” Klanjec).

U kategoriji juniora prvo mjesto osvojila je Karla Bartolović (SD V. Trgovišće), drugo mjesto osvojila je iva Popović Gecan (SK “Ivanić” Ivanić Grad), a treće mjesto osvojio je Petar Blagec (SK “Ivanić” Ivanić Grad)

U kategoriji žene prvo mjesto osvojila je Pereglin Valentina (SD Dubrava 1094), drugo mjesto osvojila je Sanja Komar (PGSD “Zagreb”), a treće mjesto osvojila je Mihaela Oborovečki (SD V. Trgovišće).

U kategoriji muškarci prvo mjesto osvojio je Pereglin Domagoj (SD Dubrava 1094), drugo mjesto osvojio je Tijan Željko (SD Dubrava 1094), a treći je bio Kajfeš Marijan (SD Dubrava 1094).

U ekipnom poretku prvo mjesto osvojila je ekipa SD Dubrava 1094, drugi su bili strijelci SD Veliko Trgovišće, a treće mjesto osvojili su strijelci SK “Predionica” Klanjec.

Ovo je inače prvo okupljanje strijelaca samostrelom u godini, koje se tradicionalno održava prije Prvenstva Hrvatske u dvorani i početka natjecanja na otvorenom.

Domaćin ovogodišnjeg Prvenstva Hrvatske je upravo Požega 26. i 27. ožujka.

Kako je Hrvatska u samom vrhu svjetskog streličarstva svakako vrijedi posjetiti Sportsku dvoranu Tomislav Pirc tog vikenda i uživati u natjecanju onih najboljih. Ulaz je slobodan.

Izvor: pozeska-kronika/pozega.hr