Politika

Odlučeno je: Baška se vraća djeci

27-05-2022 • 09:08
Rva
Vjerojatno ćemo to dati školama uz potporu Grada Požege, a prethodno će taj objekt trebati ozbiljno urediti i ta sredstva treba planirati, rekao je gradonačelnik

Na vijećničko pitanje Mitra Obradovića (SDP) tijekom jučerašnje sjednice Gradskog vijeća Grada Požege doznali smo kakvi su trenutni planovi po pitanju odmarališta u Baški na otoku Krku, u vlasništvu Grada Požege.

Gradonačelnik Požege dr.sc. Željko Glavić je istaknuo kako da problem s Baškom nije kriv ni ovaj saziv Gradskog vijeća ni Gradske uprave, nego su problemi nasljeđeni.

– Baška je devastirana i zapuštena, a na kraju još i zbog načina na koji su se ti ugovori raskidali poprilično oštećena. Tamo je iščupana kompletna kuhinja, rasvjeta ograde… Pokušali smo dok se ne pronađe trajno rješenje Bašku iznajmiti, da ne stoji kao avet cijelo ljeto.  Bilo je pokušaja da se dođe do mene i dogovara, međutim, takve mogućnosti nije bilo i na natječaj se nitko nije javio. Meni osobno to nije ni najmanje krivo jer bolje tako nego onako kako je bilo prije ovog saziva.

Mi se i dalje vodimo onime što su građani rekli u anketi i mimo ankete. Ono što su građani htjeli tako će biti napravljeno. Vjerojatno ćemo to dati školama uz potporu Grada Požege, a prethodno će taj objekt trebati ozbiljno urediti i ta sredstva treba planirati.

Od 15.6. do 1.9. dok počne nastava Bašku će koristiti školska djeca, a prije i poslije sezone u užem smislu koristit će ju umirovljenici. Tu će biti puno pitanja oko pravne regulative i financiranja i to traži vremena, no kroz godinu dana to se može riješiti. Ovu godinu gubimo jer je objekt potpuno devastiran i bez ozbiljnih sredstava se ne može staviti u funkciju. Veliko je pitanje i koliko će to koštati, međutim, to je nešto što se ne može izbjeći i mora se napraviti.

Za to ćemo naći sredstva, ne lagano, ali naći ćemo. Možda postoji i način da se kroz neki od projekata koji se barem djelomično financiraju iz EU fondova Baška dovede u uporabnu funkciju. -, izjavio je gradonačelnik.

Foto: apartmaninfo.hr