Gospodarstvo

Očekuje se nastavak proizvodnje u požeškoj Orljavi

05-05-2022 • 07:11
Rva
Nakon godina borbe za opstanak, a potom i odlaska u stečaju u srpnju prošle godine, jedna od najpoznatijih hrvatskih tekstilnih tvornica - požeška Orljava uzdiže se iz pepela. 

Nakon godina borbe za opstanak, a potom i odlaska u stečaju u srpnju prošle godine, jedna od najpoznatijih hrvatskih tekstilnih tvornica – požeška Orljava uzdiže se iz pepela. 

Naime, Odbor vjerovnika trgovačkog društva Orljava d.o.o. u stečaju, Požega, dao je 22. travnja 2022. godine suglasnost za sklapanje Ugovora o zakupu poslovnih prostora i opreme društva Orljava d.o.o. u stečaju s ponuditeljem HEMCO d.o.o. Đakovo, kao rezultat prethodnih višemjesečnih pregovora zainteresiranih strana.

Ugovor je zaključen je 4. svibnja 2022. godine slijedom čega se očekuje nastavak proizvodnje te zapošljavanje, za početak, minimalno 40 radnica sa Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, s tendencijom rasta do kraja godine, uvjetovanom mogućnošću plasmana proizvodnog programa društva HEMCO d.o.o., priopćuje Centar za restrukturiranje i prodaju. 

pozega.hr

Novi sindikat organizirao okupljanje radnica Orljave – “Isplatite nam otpremnine!”

Foto Novi sindikat