Društvo

Obilježena 79. obljetnica smrti Nikole Tesle

07-01-2022 • 11:28
Tena Protić
Povodom 79. obljetnice smrti Nikole Tesle položeno je cvijeće na skulpturu Nikoli Tesli u parku pokraj Orljave u Požegi.

Povodom 79. obljetnice smrti Nikole Tesle zamjenik županice Požeško-slavonske županije Nikola Ivanović je u pratnji članova Vijeća srpske nacionalne manjine i zajedno s Požeškim parohom Nikolom Petrovićem, položio cvijeće na skulpturu Nikoli Tesli u parku pokraj Orljave u Požegi.

“Požega je prepoznala važnost Nikole Tesle, stoga smo mi kao predstavnici srpske zajednice i Vijeća srpske nacionalne manjine i ja kao dožupan, došli danas ovdje da položimo ovo cvijeće.”

“Ovo je danas bio prvi korak, a svakako se nadam da će u narednim godinama biti učenici i profesori tehničkih škola, što je nekakva tradicija u svijetu, te da ćemo zajedno i s političkim predstavnicima ovoga grada položiti cvijeće.” – rekao je zamjenik županice Nikola Ivanović.

Također je dodao kako smatra da je Nikola Tesla netko tko spaja dva naroda, te da je i današnja Hrvatska svakako prepoznala Teslinu važnost, uvrštavanjem njegovog lika na kovanicu eura.