Društvo

Obilježen Dan policije i nagrađeni najbolji službenici

28-09-2022 • 15:01
Rva
Povodom Dana policije položeni su vijenci i zapaljene svijeće, a potom je održana svečanost na kojoj su podijeljene pohvalnice najboljim policijskim službenicima.

Povodom obilježavanja Dana policije i njihovog nebeskog zaštitnika svetog Mihaela, jutros su na spomen obilježju hrvatskim braniteljima na Trgu 123. brigade u Požegi položeni vijenci i zapaljene svijeće za sve poginule i umrle policijske službenike. U nastavku obilježavanja održana je svečanost gdje su dodijeljena priznanja zaslužnim službenicima.

Policijska uprava požeško-slavonska je po rezultatima došla do samog vrha Republike Hrvatske, naglasio je tako načelnik Željko Grgić u svom govoru.

„Iza nas je zahtjevna godina, godina kriza, imali smo migracijsku krizu, korona krizu, krizu u Ukrajini, i sve su to događaji koji uveliko utječu i na rad policije, ali i na sigurnosno stanje na području Policijske uprave požeško-slavonske, kao i na ponašanje ljudi. Usprkos svim tim krizama, na području naše Policijske uprave stanje sigurnosti je na visokom nivou. To govore i rezultati koje smo ostvarili u prošloj godini, i ovih prvih 9 mjeseci.”

“U prošloj godini imali 755 kaznenih djela, dok je ukupna razriješenost kaznenih djela bila 90,5 %. Prvi put se dogodilo je ukupna razriješenost prešla 90%, a po rezultatima  smo došli na sam vrh u Republike Hrvatske. Što se tiče prometa, i tu su nam rezultati dobri. Iako smo u prošloj godini imali pet smrtno stradalih osoba, 31 teško ozlijeđenu osobu te 129 lakše ozlijeđenih, mi samo nismo zadovoljni s tim brojevima, ali kad gledamo ostale, naši rezultati su među najboljima. Isto je i kad govorimo o javnom redu i okupljanju. Zbog svih navedenih rezultata koje su navedeni, ove godine je pohvaljeno 18 policijskih službenika, a njih su predložili njihovi neposredni rukovoditelji. Sve su to službenici koji su u svom radu bili odgovorni, profesionalni i motivirani.“ – rekao je načelnik Željko Grgić.

Čestitke svim nagrađenima, ali i pohvale za rad Policijske uprave imali su gradonačelnik dr.sc. Željko Glavić i županica Antonija Jozić.

„Čestitam vam na rezultatima, o kojima slušamo u kontinuitetu dugi niz godina. Upravo zbog takvih rezultata vašeg rada, požeški građani, ali isto tako gosti i prolaznici se u ovom gradu osjećaju sigurno. Ja vam želim da tako nastavite i dalje, vjerujem da će tako i biti. Danas nagrađenima čestitam, oni koji nisu danas, sigurno će biti u nekim od narednih godina, a ovakve rezultate svi će doći na red.“ – rekao je gradonačelnik dr.sc. Željko Glavić.

„Pridružit ću se čestitkama gospodina gradonačelnika, na svemu onome što ste u proteklom periodu učinili i radili, kako bi onu svoju osnovnu funkciju ispunili, a to je zaštita građana Republike Hrvatske. Prošle subote u Požegi je održan Memorijalni turnir Zajednice udruga branitelja domovinskog rata policije, na kojem je istaknuto i podsjetili smo se svi skupa da su prvi dragovoljci u domovinskom ratu bili pripadnici policije. Bili su ljudi koji su tada u uspostavi Republike Hrvatske prvi se stavili na raspolaganje domovine. Ono što je učinjeno u vrijeme domovinskog rata, sloboda koja je krvlju plaćena, neovisnost koja je izborena – danas je na svima nama da je očuvamo, sačuvamo, a veliki element sigurnosti i očuvanja domovine leži na svima vama pripadnicima policije. Stoga na tom vašem putu neka vas čuva vaš nebeski zaštitnik Sveti Mihovil. Želim da u budućnosti više svjedočimo preventivnim akcijama, a manje ovima drugima, ali znam isto tako da naši građani osjećaju sigurnost, zbog svih vas koji djelujete i radite na području cijele Požeško-slavonske županije.“ – rekla je županica Antonija Jozić.

Načelnik Željko Grgić dodijelio je pohvalnice za profesionalno, odgovorno i stručno postupanje u izvršenju zadaća i to 18 djelatnika ove godine, a dvije zahvalnice za suradnju dobili su Županijski lovački savez i Osnovna škola Zdenko Turković Kutjevo.

Načelnik je pohvalio policijskog službenika za nezakonite migracije i analizu rizika, višeg policijskog inspektora Marka Gašpara, Voditelja smjene Operativno-komunikacijskog centra policije-pritvorskog nadzornika, višeg policijskog narednika Tomislava Pamuklića, policijskog službenika za gospodarski kriminalitet i korupciju, glavnog policijskog inspektora Vladu Alerića.

Policijskog službenika kriminaliteta droga, glavnog policijskog inspektora Josipa Vidovića, vođu grupe interventne policije, višeg policijskog narednika Zlatka Vuzema, policijskog službenika interventne jedinice, policijskog narednika Gorana Kubu.

Policijskog službenika za obradu kriminaliteta, višeg policijskog narednika Maria Devčića, policijskog službenika prometnog motociklistu, višeg policijskog narednika Maria Solinu, policijskog službenika, policajca Iliju Dadića, vođu ophodnje, samostalnog policajca Željka Mijatovića, policijskog službenika, prometnog motociklistu, samostalnog policajca Ivicu Ivaniku, detektivku za kriminalističke evidencije, potrage, identifikaciju i obradu kriminaliteta, samostalnu policajku Valentinu Malogorski.

Upravnog referenta Policijske postaje Pakrac Sinišu Babića, voditeljicu financijskih poslova Ružicu Štimac, voditeljicu poslova ekonomata Vesnu Sić, višeg upravnog referenta Odjela za upravne poslove Zorana Musila, stručnu savjetnicu – analitičarku Lidiju Valenti te glasnogovornicu Policijske uprave, samostalnu policijsku inspektoricu Nikolinu Janković.

Fotogalerija