Gospodarstvo

Novo navalno vatrogasno vozilo za DVD Jakšić iz donacije austrijskog Tirola

31-08-2022 • 07:10
Rva
O donaciji i aktivnostima vatrogasaca izvijestio je načelnik Općine Jakšić, Ivica Kovačević.

Nakon uređenja kompletnog Vatrogasnog doma Dobrovoljnog vatrogasnog društva Jakšić, izgradnje vatrogasnog tornja, proširenja i dogradnje vatrogasnog spremišta i garaža, Jakšički vatrogasci dobili su još jednu vrijednu donaciju vatrogasnih društava iz austrijskog Tirola. Riječ je o vatrogasnom navalnom vozilu koje je u odličnom stanju i sada će vatrogasci DVD Jakšić biti kompletirani za sve vrste intervencija u požarima, elementarnim nepogodama te prometnim nesrećama i akcidentima.

O donaciji i aktivnostima vatrogasaca izvijestio je načelnik Općine Jakšić, Ivica Kovačević.

„Već duže vrijeme imamo dobru suradnju s pokrajinskom vladom Tirola u Austriji, dobili smo još jedno vatrogasno navalno vozilo zahvaljujući Peteru Logaru iz Tirola. Oni su dobili novo navalno vozilo u vatrogasnom društvu i ovo su željeli pokloniti nama u DVD Jakšić. To nije novo vozilo, proizvedeno je 1992., Mercedes, kapaciteta 3.000 litara vode i 100 litara pjene, no u odličnom je stanju, vrlo uredno i kvalitetno održavano, te u punoj funkciji što smo vidjeli i kod preuzimanja.“

„Ovim vozilom naše jedino DVD Jakšić koje pokriva i svih naših 10 naselja, sada je kompletirano. Imamo tri navalna vozila, a naše najstarije vozilo Iveco donirat ćemo nekome od DVD području Požeško-slavonske županije, vjerojatno na pakračko-lipičko područje manjem DVD-u. Osim navalnih vozila DVD Jakšić ima još kombi vozilo Opel, te zapovjedno vozilo Ford Ranger koje smo dobili od Ministarstva poljoprivrede.“ – pojasnio je načelnik Kovačević koji smatra da članovi DVD Jakšić sada imaju kompletiran prostor i za učenje, vježbanje, druženje, te smještaj sve vatrogasne opreme, skupne i osobne sa pripadajućim vozilima.

To sve su uspjeli realizirati sredstvima od 2,2 milijuna kuna koja su dobili iz mjere 7. Ruralnog razvoja i 850 tisuća kuna vlastitih sredstava Općine Jakšić.

pozeska-kronika.hr