Sport

Novi naslov za Ivana Smiljanića

12-09-2022 • 09:01
Rva
Stolnoteniski klub Požega predstavio se s dvoje natjecatelja - Nerom Vujasinović i Ivanom Smiljanićem

U Zadru je ovaj vikend održan 16. Memorijal Barba Tomo Amižić, stolnoteniski turnir za mlađe kategorije. Nastupilo je oko 220 natjecatelja u različitim dobnim kategorijama. Stolnoteniski klub Požega predstavio se s dvoje natjecatelja – Nerom Vujasinović i Ivanom Smiljanićem, učenicima Osnovne škole „Dobriša Cesarić“.

U dva vrlo naporna dana naši stolnotenisači su pokazali top kvalitetu. U subotu, prvog dana turnira, Nera je u kategoriji mlađih kadetkinja prošla skupinu kao drugoplasirana nakon tijesnog poraza od šeste nositeljice Barbare Tepeš iz  STK Zagreb (2:3 u setovima, 11-13 zadnji set). U osmini finala ždrijeb joj je donio vjerojatno i najbolju igračicu 2011. godišta Loretu Mandić. Nakon drame petog seta i spašene 3 meč lopte, te neiskorištene 3 meč lopte, Nera je poražena, dok je Loreta nakraju osvojila drugo mjesto.

Drugi dan je u kategoriji najmlađih kadeta nastupio Ivan Smiljanić. Nakon relativnog lakih mečeva do polufinala, u drami petog seta s glavnim konkurentom Matijom Zohilom iz Pule izvukao je sretniji završetak i ušao u finale. Dakako, tu nije bilo kraj. Finale je donijelo još jednu dramu protiv odličnog Šimuna Miloševića, STK Mladost Zagreb, no Ivan je slavio u finalu za kraj fizički i psihički vrlo napornog vikenda, koji je završio sinoć u 21 sat.

Čestitamo igračima i trenerima na predstavljanju kluba i grada Požege u najljepšem svjetlu. Iz kluba su zahvalili i matičnoj školi „Dobriša Cesarić“,  ravnateljici Lidiji Pecko i Ivanovoj učiteljici na velikoj pomoći u organizaciji njegovih treninga, kojima je omogućeno puno lijepih sportskih rezultata.