Politika

Nova pješačka staza i uređenje ribnjaka u Kaptolu

05-04-2022 • 10:32
Rva
Iz Općine Kaptol objavili su svoje najnovije investicije za uređenje općine.

Zajedničkom investicijom Općine Kaptol te Županijske uprave za ceste Požeško-slavonske županije izgrađena je pješačka staza duž Požeške ulice u Kaptolu. Pješačka staza je u dužini od oko 1120 m, vrijednost izvedenih radova bila je oko 950.000,00 kn s PDV-om. Općina Kaptol sudjelovala je s 20% financijskih sredstava.

“Izgradnja pješačke staze zasigurno će utjecati na sigurnost pješaka na cesti ali i općenito podići razinu sigurnosti u vrlo prometnoj Požeškoj ulici.” – dodaju iz Općine Kaptol.

Uređenje ribnjaka iznad Kaptola

Nakon dugogodišnjeg zapuštenog stanja, neodržavanja i općenito nekorištenja u svrhu za koju je namijenjen, ribnjak u Kaptolu ponovno je pun vode, a okoliš je primjereno uređen. Radovi na uređenju jezera u Kaptolu počeli su u studenom 2021.

Jezero je bilo gotovo neprepoznatljivo, a vegetacija oko samog jezera bila je visoka i po nekoliko metara. Članovi novoosnovane udruge „Mala Bistra“, uz pomoć lokalnih poduzetnika te volonterskim radom napravili su veći dio posla.

“Voda je u jezero puštena 26.03.2022. Daljnje aktivnosti svakako će biti uređenje okoliša ali i uživanje i pecanje zbog čega je u konačnici sve ovo i rađeno.” – kažu iz Općine Kaptol.