Sport

Nogometaši Požege će odigrati utakmicu protiv Lokomotive (Zagreb) povodom 60 godina Kluba

07-09-2022 • 07:19
Rva
Naredne subote napunit će se točno 60 godina od osnutka Nogometnog kluba Požega.

Naredne subote, 10. rujna, napunit će se točno 60 godina od osnutka Nogometnog kluba Požega. Povodom toga uprava kluba na čelu s predsjednikom Juricom Matijevićem dogovorila je prijateljsku utakmicu sa Nogometnim klubom Lokomotivom (Zagreb), članom SuperSport Hrvatske nogometne lige. 

Utakmica Požege i Lokomotive odigrat će se u srijedu, 21. rujna 2022. s početkom u 16,30 sati na igralištu Nogometnog kluba Požega na Sportsko – rekreacijskom centru. 

Do tada će biti postavljena i montažna tribina sa 104 sjedeća mjesta iza istočne ograde terena u blizini klupskih prostorija, a koja će tu ostati i nakon revijalne utakmice sa zagrebačkim “Lokosima”. Istog dana bit će održana i svečana večera u dvorani Gloria. 

Nogometni klub Požega osnovan je 10. 09. 1962. godine od strane predstavnika odjevnog poduzeća „Sloga“ i predstavnika drvno – industrijskog poduzeća „Lipa“ (današnji Spin Valis). Osnivačka Skupština održana je u prostorijama Odjevnog poduzeća Sloga. 

Nikola Pilaš predložio je da se klub zove Požega što je jednoglasno prihvaćeno. Za prvog predsjednika izabran je Marko Unukić, a izabrana su i dva privremena tajnika Stjepan Grgurić i Krešimir Bubak. Za blagajnika je postavljen Gojko Timarac, ekonom je bio Stjepan Kovačević, a prvi trener je bio Stjepan Grgurić.

Kada je Požega obilježavala 20 godina postojanja gost je bio vinkovački Dinamo, član Prve Jugoslavenske ligea taj susret odigran je 18. 05. 1983. na Stadionu Slavonije i završio je pobjedom gostiju rezultatom 1:7 (0:5). Aktualni trener Požege Željko Mitrović kao osamnaestogodišnjak je tada nastupio za seniore Požege u toj utakmici, a kao gost je za Požegu zaigrao Predrag Pašić, lijevokrilni napadač prvoligaša Sarajeva i državni reprezentativac koji je u Slavonskoj Požegi služio vojni rok. 

Na 40. godišnjicu, 2002. godine gostovao je isti klub ali sada pod imenom HNK Cibalia te je utakmica odigrana na igralištu NK Požega, a završila je pobjedom gostiju rezultatom 0:4. Cibalia je bila tada član 2. HNL, a Požega je tada u sklopu obilježavanja tog jubileja u rujnu 2002. odigrala i utakmice s prvoligašem Kamen Ingradom (Velika) i trećeligašom Slavonijom (Požega). Na klupi Požege tada je bio Milan Krmar, današnji voditelj omladinskog pogona kluba. 

Povodom proslave 50. godina kluba u Požegi je gostovao HNK Hajduk (Split). Taj susret bio prvotno je planiran za odigravanje u jesen 2012. ali je zbog odgode od strane Hajduka odigran 27. 05. 2013. na igralištu NK Požega i završio je pobjedom Hajduka rezultatom 1:5 (1:1). Mario Pašalić, član talijanske Atalante i hrvatski nogometni reprezentativac tada je kao mladi osamnaestogodišnji igrač postigao dva pogotka u pobjedi Hajduka.