Kultura

Noć kazališta u Gradskom kazalištu Požega

14-11-2022 • 07:42
Rva
Gradsko kazalište Požega već dugi niz godina sudjeluje u Noći kazališta, a predstavili su ovogodišnji program koji sadrži jednu zanimljivu predstavu za djecu te predstavu za odrasle.

Noć kazališta je manifestacija koja prikazuje snagu i moć izvedbenih umjetnosti i bogatstvo kazališne djelatnosti u zemlji i na međunarodnom planu. Započela je kao jednodnevna manifestacija koja se održava svake treće subote u studenome od 2008. godine, na cijelom teritoriju Republike Hrvatske, no godinama prerasta prvotne okvire i izrasta u višednevnu manifestaciju kojoj je cilj ojačati vidljivost kazališne djelatnosti, kako profesionalne, tako i amaterske, te raditi na razvoju kazališne publike svih dobnih skupina, u nizu europskih zemalja.

Gradsko kazalište Požega već dugi niz godina sudjeluje u Noći kazališta, a predstavili su ovogodišnji program koji sadrži jednu zanimljivu predstavu za djecu te predstavu za odrasle. Stoga rezervirajte svoje ulaznice za ovu subotu 19. Studenoga.

Tako će u 11 sati biti uprizorena predstava za djecu, kako to biva svakog mjeseca u Gradskom kazalištu pod sloganom “Treća je dječja”. Predstava Zlatni pjetlić i čarobni graškić, Umjetničke organizacije “Iza zavjese”, a cijena ulaznice je 25,00 kuna ili 3,31 euro. Rezervacije na broj 034/273-161 ili te Facebook stranici Gradskog kazališta Požega.

Od 20,00 sati očekuje nas premijera predstave za odrasle, Slučaj maturanta Wagnera, Gradskog kazališta Požega. Cijena ulaznice je 50,00 kuna ili 6,64 eura, a studenti i umirovljenici plaćaju 40,00 kuna ili 5,30 eura. Rezervacije na broj 034/273-161 ili te Facebook stranici Gradskog kazališta Požega.

Radno vrijeme blagajne kazališta – srijedom i petkom od 10 do 12 sati, četvrtkom od 15 do 17 sati, te sat vremena prije početka predstave.