Sport

NK Slavonija spremna za drugi dio sezone, iako ne na domaćem terenu

22-02-2022 • 07:23
Tena Protić
Ovog vikenda kreće drugi dio sezone 3.HNL Istok. Više o tome rekli su trener NK Slavonija Dalibor Bognar i voditelj omladinskog pogona, Krešimir Brkić.

Ovog vikenda kreće drugi dio sezone 3. Hrvatske nogometne lige Istok. Tim je povodom naš Matko razgovarao s trenerom Nogometnog kluba Slavonija Daliborom Bognarom i voditeljem omladinskog pogona, bivšim prvoligaškim igračem Krešimirom Brkićem.

Za sam početak osvrnuli su se na prvi dio sezone, s obzirom na uvjete u kojima se nalazi stadion Slavonija, sve utakmice su igrali kao gostujuće.

“Da, na kraju kad smo povukli crtu bili smo zadovoljni, s obzirom na to da smo cijelu jesen igrali kao gosti. Pokušali smo biti nekakvi domaćini u Velikoj, međutim, u prvom dijelu kola nismo uspjeli nikoga pobijediti. Imali smo jednu utakmicu u Pleternici, dvije u Kutjevu, onda smo se vratili opet igrati u Veliku dvije utakmice.”

“Prvi put smo se našli u takvoj situaciji, u klubu smo reagirali kako smo mogli. Čestitke dečkima, predsjedništvu i klubu, kako smo to iznijeli i izdržali. Na kraju smo na diobi od 4. do 6. mjesta s 30 bodova zajedno s Marsonijom i Đakovo Croatijom. Mislim da je to s obzirom na sve uvjete i poteškoće koje smo imali, apsolutno dobar rezultat.” – rekao je trener Bognar.

NK Slavonija nešto je odmarala na zimskoj pauzi, ali ne previše. Nastavili ste s pripremama, odradili nekoliko utakmica, kako ste zadovoljni s trenutnim stanjem?

“Dogovorili smo pet pripremnih utakmica, odigrali smo ih, pet dana je do početka prvenstva. Tri utakmice smo pobijedili, dvije smo izgubili. Generalno mogu biti zadovoljan kako je to odrađeno, evo pet dana pred prvenstvo svi smo zdravi, nema povrijeđenih. Neke utakmice nismo bili kompletni, ali s druge strane svi dečki trebaju dobiti priliku kroz pripremni period i apsolutno su svi dobili. Mislim da sa svojim pomoćnikom Parmakovićem već imamo u glavi 12~13 igrača koji bi to trebali izvesti i na kojim pozicijama.”

“I ove pripremne utakmice smo igrali svagdje, na Slavoniji i na Rekreaciji, u Oriovcu, tako da snalazimo se kako možemo. Nemamo prednost domaćeg terena kojeg svi klubovi imaju, kad kažu “kod kuće ćemo dobiti to i to”, ali nekako ćemo se snalazit.” – dodao je trener Bognar.

Zanimljiva tema uvijek u ovom zimskom razdoblju, ima li kakvih odlazaka i dolazaka u Klubu?

“Klub je napustio Matej Gomerčić i Mršić je pod upitnikom pošto studira u Zagrebu. On još nije našao klub ali je najavio odlazak. To su dva igrača koja ni trebala što se tiče prve ekipe, napustiti Klub.”

“Ono što svake godine radimo moj kolega Krešo i ja, svake pripreme uključimo 2~3 nova mlada igrača pa nekad neko od njih pokuca na vrata prve ekipe. Tu se apsolutno nadopunjujemo i dobro slažemo, tako da imamo roster od jedno 17~18 igrača. Međutim, ovih 12~13 koji su tako da kažem, iskusniji, trebaju izvesti ovaj dio sezone.” – rekao je trener Dalibor Bognar.

Tri nova igrača se pridružuju Nogometnom klubu Slavonija u drugom dijelu sezone.

“Što se tiče dolazaka, doveli smo Jagodića iz Požege i doveli smo golmana Tomislava Blaževića iz Pavlovaca. Tu smo imali jedan mali problem, ostali smo praktički preko noći bez oba naša vratara. Majetić i Vasić koji su se povrijedili i nekako smo morali reagirati. Eto tu su Pavlovci izašli u susret i dali su istupnicu tom mladom dečku. Ja se nadam da će on to uspješno odraditi. Doveli smo mladog Dupora koji je bio u Vidovcima 6 mjeseci. Tako da su to tri igrača koja su osvježila igrački kadar.” – dodao je trener Bognar.

Prva utakmica u nastavku sezone ovaj vikend je NK Bedem iz Ivankova, kakva su očekivanja?

“Mi svaku utakmicu idemo na pobjedu, pogotovo “te utakmice” koje su kući, nama nisu ali su na neutralnom terenu. Pratio sam malo NK Bedem, standardno čvrsta ekipa, imaju polovičnih uspjeha i poraza. Mi ćemo se pokušati postaviti tako da se nametnemo, da pobijedimo. Da uđemo u drugi dio sezone s pobjedom, pa ćemo vidjeti gdje će nas to dovesti. Naše ambicije su pokušati zadržat četvrto mjesto, koje u nekakvim razmišljanjima i razgovorima može dovesti u situaciju da Klub nastupi u nekakvom višem rangu natjecanja.”

“Ali, opet kažem ne tražim nikakav alibi, no cijelo proljeće bilo je “Gdje ćemo igrati? Kad ćemo igrati?”. Evo sad ta prva utakmica je trebala biti na Rekreacijskom centru, ali već ove sljedeće ćemo vidjeti gdje, što i kako.” – rekao je trener Bognar.

Razlog gostovanja tokom dijela prošle sezone su radovi na novoj tribini NK Slavonije. Veliki su radovi, kako se to odvija i hoćete li ovog proljeća igrati na svom stadionu?

“Radovi su počeli tako da se prvo morao srušiti stari objekt, on je sad uklonjen i dosta to sad djeluje “nenogometno” kad dođete na stadion. Po mojim informacijama, ni ovo proljeće nećemo igrati na domaćem terenu, to nam je sigurno jedna otežavajuća okolnost. U razgovoru s predsjednikom ili Izvršnim odborom, upoznat sam u to da se kreće u projekt, u kojoj je to fazi i kad bi bilo, koliko imam informacije, dakle ovog proljeća ne.”

“U krugu stadiona su kupljena tri nova kontejnera, sad bi još trebali dobiti dva za mlađe kategorije. Tako da se barem u tom dijelu snalazimo što se tiče treninga. Ali, što se tiče odigravanja službenih utakmica, to sigurno mogu reći da ovo proljeće neće biti na Slavoniji.” – dodao je trener Dalibor Bognar.

Spomenuli ste mlađe kategorije, s nama je danas i voditelj omladinskog pogona, bivši prvoligaš Krešimir Brkić. Kakva je situacija s omladinom?

“Škola nogometa je organizirana, posložena, devet je trenera svakodnevno u radu s našim dječacima. To je ukupno oko 220 djece, mislim da je to jedno veliko bogatstvo kluba. Vjerujem da će Slavonija sigurno u našim mladim igračima imati lijepu budućnost. Da će od sve te djece korist imati i Klubovi Slavonija, Požega i Vidovci, a zašto ne i neki prvoligaški Klubovi.”

“Znamo da je mali Matej Perić u Dinamu, Marko Tajs i Vito Papac u Osijeku, tako da Slavonija sigurno ima dobru školu nogometa. Ima kvalitetne igrače, kvalitetnu djecu, sigurno je pred njima lijepa budućnost i Slavonija ima jako dobar potencijal u mlađim kategorijama.” – rekao je Krešimir Brkić.

Kako ste općenito zadovoljni sa stanjem nogometa u Slavoniji, sa stanjem 2. i 3. lige, s omladinom. Da li se to možda još može negdje poboljšati?

“Kad pričamo o poboljšanju, nadamo se i u najavi je da bi se jedan teren travom napravio kod nas u Požegi, na stadionu NK Slavonije. Nadamo se da bi to moglo biti ovo proljeće ili ovo ljeto, tako da bi ta infrastruktura trebala biti poboljšana i puno bolja. Sigurno da bi bio kvalitetniji rad i bolji treninzi, tako da u tom dijelu očekujemo jedan veliki napredak.”

“Baza je dobra, djece ima dosta i vole trenirati, ima kvalitete. Tako da smo mi u Slavoniji i Baranji među boljima i nosimo se s većim sredinama i gradovima, sa Slavonskim Brodom i Vinkovcima i tu smo ravnopravni. Sigurno je da Slavonija ima dobar potencijal, možda danas – sutra da se proba napraviti iskorak prema 1. ligi, 1.HNL, a onda bi se trebali svi ujediniti da idemo k tome cilju. Za sad je sve dobro i trudimo se, radimo, usmjeravamo našu djecu i vjerujem da će biti sve dobro.” – rekao je trener Dalibor Bognar.

Kakvi su trendovi s pandemijom bili, da li se djeca više bave sportom ili je to ostalo ne promijenjeno?

“Bilo je poteškoća kao i u svim Klubovima i u svim sportovima, ali ima novih upisa. Djeca jedva čekaju da dođu na trening, da provode vrijeme na nogometnim igralištima i svježem zraku. Kod nas je 220 djece, u 8. kategorija, tako da je to jedno veliko bogatstvo za Klub. Bilježimo period kad dođe ljepše vrijeme, bit će i novih upisa i sigurno to treba podržati.” – rekao je Krešimir Brkić.

Jedna mala zanimljivost – Vi ste nekadašnji suigrač Nenada Bjelice, da se dotaknemo aktualnosti. 1. HNL i puno pojačanja u zimskom prijelaznom roku, moglo bi se reći da su nikad jači. Da li vas to veseli i hoće li to doprinijeti 2. i 3. HNL?

“Pa ja evo vikendom, sigurno i Dado, više volimo pogledati utakmicu HNL- a nego neke europske lige, što prije nije bio slučaj. Mislim da se u HNL-u igra jako dobar nogomet, utakmice su dobre, ima puno dobrih igrača. Moj Osijek je u borbi za vrh, liga nije nikad bila neizvjesnija, do samog kraja će se voditi borba. Tu su četiri kluba koji se se odmakli, kažem ja sam navijač Osijeka i Nenad Bjelica je moj suigrač i prijatelj, čak smo bili cimeri jednom kad smo igrali protiv Rapida u Beču. On je već tad s 30 godina razmišljao kao trener i pokazao jednu zrelost, mislim da je jedan sjajan trener. Normalno da želim i navijam da Osijek bude prvak.” – rekao je Krešimir Brkić.

Omladinskom pogonu kao i Nogometnom klubu Slavonija želimo naravno puno uspjeha i novom dijelu sezone, te da se što prije realizira stadion Slavonija.