Sport

Napokon stiže nova rasvjeta u SD Tomislav Pirc

07-10-2022 • 09:38
Rva
Kraj mukama s rasvjetom u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc se napokon nazire

Kraj mukama s rasvjetom u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc se napokon nazire. Grad Požega je pokrenuo Javnu nabavu za Rekonstrukciju rasvjete sportske dvorane Tomislav Pirc u Požegi, a procijenjena vrijednost radova je 690 tisuća kuna bez PDV-a. Rok za dostavu ponuda je do 19. listopada u 12 sati, kad je i javno otvaranje ponuda. Krajnji rok za nabavu, dobavu i montažu robe je 30 dana od potpisivanja ugovora.

Da je želja osposobiti novu rasvjetu u što kraćem roku govori i podatak kako su kriteriji ekonomski najpovoljnije ponude podijeljeni na cijenu ponude od 80%, dok 20% ovisi o roku isporuke, gdje će maksimalni broj bodova dobiti ponuditelj koji je spreman isporučiti robu u roku od 30 do 40 dana.

Glavni elektrotehnički projekt napravljen je još početkom 2019. godine, a prema njemu rasvjeta se rekonstruira na sportskim borilištima unutar sportske dvorane i pratećim prostorima u kojima je instalirana energetski neprihvatljiva rasvjeta. Uz sportske dvorane, veliku dvoranu u prizemlju i malu dvoranu na katu, rasvjeta se rekonstruira i u ulaznom holu, hodniku, svlačionicama, spremištima sportske opreme i opreme za održavanje objekta, sanitarnim čvorovima, prostoru sportske medicine i prostoru za treniranje borilačkih vještina. Predviđa se instaliranje energetski učinkovite rasvjete sa LED izvorima svjetlosti i regulacijom rasvijetljenosti prema potrebama sportskih natjecanja.

Osim što će nova rasvjeta biti adekvatna za sportska natjecanja, očekuje se da bi i ušteda električne energije na instaliranoj snazi mogla iznositi i preko 50%, što nije zanemarivo s obzirom na veliko poskupljenje energenata.

Sportska dvorana Tomislav Pirc vapi za dodatnim ulaganjima, a među prioritetima je uz rasvjetu i podloga u velikoj dvorani, na kojoj još uvijek stoji natpis Sportska dvorana Grabrik i posljednji puta rađena je prije petnaestak godina.