Kultura

Najava IMPRO DANCE ART LAB POŽEGA

28-12-2022 • 08:53
Rva
Projekt obuhvaća aktualne mlade  snage najiskusnijih plesača suvremenog plesa Umjetničke organizacije Plesna radionica Ilijane Lončar, uz već poznate plesače različitih generacija koji su iz Požege otišli na školovanje i daljnji umjetnički razvoj.

Dugogodišnji rad i djelovanje na razvoju i poticanju suvremenog plesnog stvaralaštva u Požegi kroz 23 godine kreativnog izričaja Ilijane Lončar kao plesačice suvremenog plesa, koreografkinje i pedagoginje, sublimirao je želju i hrabrost otvoriti ovim projektom mladim plesnim umjetnicima grada Požege prostor za umjetničko i plesno istraživanje kroz strukturiranu improvizaciju i suradnju uživo s glazbenim profesionalcima. Radi se o suradnji s djelatnicima Glazbene škole Požega – Elizabeta Marjanović, klavijature i Milan Filić, udaraljke. Projekt obuhvaća aktualne mlade  snage najiskusnijih plesača suvremenog plesa Umjetničke organizacije Plesna radionica Ilijane Lončar – Marta Matošević i Anamarija Jakoubek, uz već poznate plesače različitih generacija koji su iz Požege otišli na školovanje i daljnji umjetnički razvoj u Bruxelles, Zadar i Zagreb – Luka Švajda, Nataša Kustura i Laura Lončar.

Nakon planiranih proba i kreativnog istraživačkog procesa, prezentacija projekta planirana je u Gradskom kazalištu Požega 30. prosinca s početkom u 20 sati. 

AUTORSKI TIM:

Ideja i koncept: Ilijana Lončar

Plesači: Luka Švajda, Nataša Kustura, Laura Lončar, Ilijana Lončar, Anamarija Jakoubek i Marta Matošević.

Udaraljke: Milan Filić

Klavijature: Elizabeta Marjanović

Ton: Dario Hak

Rasvjeta: Goran Krmpotić

Video prijenos uživo: d&b media

Detaljnije informacije sa životopisima autorskov tima možete pogledati na linku objavljenog događaja. Projekt je realiziran uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Grada Požege. Ulaz je slobodan.