Društvo

“Nabavkom pianina otvorili smo nove mogućnosti suradnje s Glazbenom školom”

13-09-2022 • 14:53
Rva
"Nabavkom pianina otvorili smo nove mogućnosti suradnje s Glazbenom školom” - rekla je gradonačelnica Marija Šarić

Kako bi Interpretacijski centar Terra Panonica dobio širi spektar mogućnosti suradnje s Glazbenom školom Požega, na inicijativu iste Grad Pleternica je pristupio nabavci novog pianina za potrebe koncerata u samoj dvorani.

Prilikom sastanka povodom dolaska pianina, pleternička gradonačelnica Marija Šarić je zahvalila na dosadašnjoj suradnji i izrazila želju kako će je u budućnosti biti i više.

Pleterničko odjeljenje glazbene škole pohađa 73 učenika od ukupno 550 koliko ih broji Glazbena škola Požega koja se može pohvaliti brojnim nagradama i nastupima.

“Izuzetno sam ponosna na suradnju kakvu imamo s Glazbenom školom Požega i našim područnim odjeljenjem. Zajedničkim snagama radimo na rastu kvalitete odjela u Pleternici, kroz poticanje izvrsnosti, tzv. stipendije za najuspješnije polaznike, kupnju opreme te zajedničku suradnju na organizaciji nastupa naših učenika, kako na gradskim manifestacijama, tako i koncertima u našoj Terri Panonici. Upravo je to smisao svih naših “zgrada” izgrađenih europskim sredstvima – da ona žive kroz nastupe, edukacije i boravak naše djece u njima. Zajedničkim djelovanjem stvaramo poticajno okruženje za rast naših glazbenih virtuoza, budućih Cvjetića glazbe, ali i onih ozbiljnijih glazbenih priča za veća svjetla pozornice.” – rekla je gradonačelnica Marija Šarić.

Tako su se u protekloj školskoj godini predstavili gotovo 150 puta na raznim inozemnim i domaćim natjecanjima te osvojili brojne prve nagrade među kojima i 4 Oskara znanja, a dvije učenice su jedne od 10 ovogodišnjih stipendistica glazbenicima zaklade Marin Čilić.

Uz gradonačelnicu Mariju Šarić, sastanku je nazočila i ravnateljica Javne ustanove Pleternica, Jasna Hoffmann te Alen Kovačević, ravnatelj Glazbene škole Požega se također zahvalio na svoj suradnji kao i na osluškivanju potreba Glazbene škole.

“Ovaj pianino koji je na našu inicijativu kupio Grad Pleternica puno nam znači jer učenici Glazbene škole Požega Područnog odjeljenja Pleternica sada imaju adekvatan instrument za prezentaciju svojih sviračkih vještina. Isto tako, učenici matične škole u Požegi sada će češće moći nastupati u Terri Panonici s obzirom na novonastale uvjete. Od srca se zahvaljujem gradonačelnici Mariji Šarić što je imala sluha za naše potrebe.” – zaključio je Kovačević.

pleternica.hr