Društvo

Na Papuku održana prva radionica “Mali heroji”

04-05-2022 • 07:23
Rva
Stotina nasmijanih dječjih lica iz cijele Hrvatske željnih znanja i zabave provela je na Jankovcu po njihovim riječima, dan koji će dugo pamtiti!

Lidl Hrvatska i Hrvatska gorska služba spašavanja predstavili su novi projekt pod nazivom Mali heroji, a nastavak je to partnerstva i suradnje Lidlovog brenda Okusi zavičaja i HGSS-a. U sklopu projekta Mali heroji, tijekom 2022. godine održat će se ukupno 4 škole u prirodi na kojima će za djecu od 6 do 12 godina diljem Hrvatske biti organizirane edukativne radionice o snalaženju u prirodi i gorskom spašavanju.

Tako je na Papuku za mališane u proteklu subotu započela HGSS-ova škola u prirodi. Stotina nasmijanih dječjih lica iz cijele Hrvatske željnih znanja i zabave provela je na Jankovcu, po njihovim riječima, dan koji će dugo pamtiti u društvu HGSS spašavatelja.

Škola u prirodi Lidla i HGSS-a održat će se kroz 4 edukativne radionice

Prva radionica održana je na Papuku, 29.5. će biti na Sljemenu, 17.9. na Platku i 15.10. na Paklenici. Polaznici škole u prirodi Mali heroji imat će priliku sudjelovati u ove 4 radionice: Osnove gorskog spašavanja, Kako se ne izgubiti i što napraviti ako se to dogodi?, Rad s nosilima i tirolska prečnica (žičara) te Mala škola prve pomoći.

Na svaku od ukupno 4 lokacije na kojima će se održavati škola u prirodi, bit će pozvano do 150 djece prema redoslijedu prijava, pa će tako najbrži imati priliku družiti se s HGSS-om uz osiguran ručak, vrijedan poklon i diplomu kojom dokazuju da su završili HGSS edukaciju za male heroje.

U ciklusu od četiri radionice koje će se tijekom ove godine održati na različitim lokacijama u Hrvatskoj, na prvoj su s klincima radili spašavatelji HGSS stanice Požega, stanice Koprivnica, stanice Orahovica, stanice Bjelovar i stanice Makarska.

“Saznali su puno o gorskom spašavanju, upoznali osnove pružanja prve “pomoći, transportirali “unesrećene” nosilima, družili se sa potražnim psima i guštali na tirolskoj prečnici! Obzirom na ljubav koju već sad pokazuju prema prirodi, planinama i ljudima, sa sigurnošću možemo reći da smo već u subotu upoznali neke od naših budućih kolega!” – rekli su iz HGSS-a.

Foto: HGSS stanica Orahovica