Kultura

Mnoštvo medalja su donijele kući, ali već se spremaju za nova natjecanja

23-11-2022 • 14:40
Rva
Mnoštvo medalja su donijele kući, ali već se spremaju za nova natjecanja – naravno radi se o plesačima Plesnog studija Marine Mihelčić i Požeških mažoretkinja.

Mnoštvo medalja su donijele kući, ali već se spremaju za nova natjecanja – naravno radi se o plesačima Plesnog studija Marine Mihelčić i Požeških mažoretkinja. Po prvi puta u emisiji „Jutro s Matkom“ gostovala je trenerica Plesnog studija, Požeških mažoretkinja te Twirling kluba, Adrijana Jurić. S početkom nove školske godine počeli su i treninzi svih plesnih skupina, a Adrijana je rekla nešto više o tome.

„Počeli smo naporno raditi s početkom školske godine. Prvo smo nastupali na Festivalu u Požegi, što nam je bilo veliko zadovoljstvo. Nakon toga smo išli u Italiju u Lignano na Europsko mažoret prvenstvo, gdje smo se vratili, naravno sa zlatnom medaljom. U kategoriji exhibition mlađi juniori smo dobili zlatno, u kategoriji exhibition seniori broncu i u kategoriji grupa s rekvizitima seniori smo osvojili srebro. Naš Benjamin je osvojio broncu u kategoriji solo s rekvizitima. S nijednog natjecanja se ne vratimo bez medalja.“ – rekla je Adrijana, te je dodala kako su dobili veliku čast da gospođa Marina Mihelčić održi seminar u Irskoj.

„Veliko nam je zadovoljstvo, na ponos našeg Kluba i u konačnici cijelog Saveza, da je upravo ona izabrana da ide u Irsku.”

“Održala je seminar vezano za nadolazeća prvenstva, da ih malo uputi u mažoret pravilnik, u način rada s djecom, u koreografiranje. Povela je Benjamina Iličića kao svog asistenta, na našoj Facebook stranici se mogu vidjeti slike i snimke, kako su se proveli. Stvarno nam je bilo zadovoljstvo da su baš oni bili pozvani.“ – dodala je.

U razgovoru su prošli ono što je bilo, a vrijeme je da se najavi ono što nas očekuje, posebice u ovo adventsko vrijeme.

„Prvo 3. prosinca otvaramo klizalište i Advent u Požegi. Nastupat će grupa Plesnog studija Marine Mihelčić i Požeške mažoretkinje. Pripremamo mali spektakl na klizalištu, bit će jako bajkovito i pozivamo sve da nam se pridruže i da nas pogledaju. Ne znamo još točnu satnicu, nadam se da će uskoro izaći program Adventa pa ćemo vidjeti.“

„Požegi s ljubavlju“ tradicionalna je priredba Požeških mažoretkinja, a održava se u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc, 4. prosinca.

„Nadam se da su naši građani već upućeni u taj tradicionalni koncert s nazivom „Požegi s ljubavlju – Požeške mažoretkinje“. Ove godine je naziv priredbe, kako se svake godine držimo neke teme, a ove godine je tema „Movie night“. Nadam se da će se Požežani odazvati i doći vidjeti što smo pripremili, no ne samo mi već i naši gosti. Tu su nam Osnovna škola Antuna Kanižlića, Osnovna škola Julija Kempfa, Osnovna škola Dobriša Cesarić, Dječji vrtić Šareni svijet, Mažoretkinje grada Pleternice, Plesni studio Jakšić, Plesni studio Voćin, Plesni studio Pikola, Umjetnička organizacija Plesne radionice Ilijane Lončar, Plesni klub Boa, Twirling klub Požega, Scenski studio ARTina, Plesni studio Marine Mihelčić i domaćini Požeške mažoretkinje. Održava se 4. prosinca s početkom u 17 sati, nadam se što većem odazivu, bit će jako lijepo i ima puno sudionika. Ulaz je slobodan i pozivam sve da nas dođu podržati.“ – rekla je trenerica.

Plesači neće dugo mirovati nakon tradicionalne priredbe, već 17. prosinca održava se priredba „Budi ono što želiš“ u organizaciji Plesnog studija Marine Mihelčić.

„Mi svake godine za naše roditelje, a naravno pozvana je i šira publika, pripremamo s našim plesnim skupinama božićnu priredbu. Naši roditelji, bake i djedovi, tetke i strine te svi ostali, imaju priliku vidjeti što mi zapravo radimo s djecom od početka školske godine. Pripremimo par plesnih točaka svakoj plesnoj grupi i onda se oni pokažu. Ove godine imamo dvije priredbe, u 17 sati će biti za mlađe uzraste, a u 20 sati će biti za starije uzraste. Dakle 17. prosinca u Gradskom kazalištu Požega.

Kratko smo rezimirali što nas očekuje do kraja 2022. godine, a Adrijana će također otkrila kakvi su planovi za dalje te najavila jednu lijepu obljetnicu.

„Nakon ove godine bi bila slobodna pozvati svu zainteresiranu dječicu, bit će nova tura upisa, pozivam sve da nam se pridruže. U Plesnom studiju, u Požeškim mažoretkinjama i u Twirling klubu – svugdje su vam vrata otvorena i djeco slobodno nam dođite. Nakon upisa, u ožujku ćemo imati plesno natjecanje, sve detalje ćemo objaviti na našim stranicama. Osim toga, mažoretkinje putuju u Cavtat na Državno prvenstvo, nadam se da ćemo osvojiti koje zlato i kvalificirati za Svjetsko prvenstvo u Liverpoolu u kolovozu. Slijedi nam u četvrtom mjesecu put u Istanbul, Plesni studio nam odlazi na jedno veliko natjecanje i nadam se da će biti dobar odaziv. Nakon toga nam u 6. mjesecu slijede naše završne priredbe i još jedno natjecanje, preko ljeta je natjecanje u Liverpoolu – ne mirujemo.“ – rekla je.

Sve informacije o Plesnom studiju, Požeškim mažoretkinjama i Twirling klubu Požega dostupne su na njihovim društvenim mrežama, za sve koji su zainteresirani za njihov rad i upise.

„Sljedeće godine Požeške mažoretkinje slave 30. obljetnicu postojanja, a Plesni studio nam slavi 40 godina, tako da će to biti jedna lijepa godina.“ – dodala je Adrijana.

Cijeli razgovor poslušaj na našem Mixcloud-u.