Sport

Mladi Požežani osvojili Coca-Cola Cup 2022.

30-07-2022 • 12:05
Rva
Ekipa Zadruga iz Požege zasluženo su postali prvaci Hrvatske u malom nogometu na "Coca-Cola Cup 2022."

U protekla tri dana, Split je bio središte amaterskog malog nogometa Hrvatske u sklopu državne završnice Coca-Cola Cup 2022. Plazma Sportskih igara mladih. Igralište FESB-a u Splitu okupilo je u petak najbolje nogometašice i nogometaše 3 napeta finala: za dječake 2004. godište i mlađi, za djevojke 2006. godište i mlađe te dječake 2006. godište i mlađi. Svi koji nisu bili u mogućnosti pratiti utakmice na tribinama  mogli su uživati u vrhunskom nogometu u izravnom prijenosu na Sport klub televiziji.

U prvom finalu dana u godištu 2004. i mlađi za dječake ekipa Caffe bar Kod Tonija iz Kumrovca pobijedila je ekipu Agrifull iz Našica. Broncu je zasluženo osvojila ekipa Paški i družina iz Splita. Slijedeće su na teren istrčale djevojke koje su prikazale zavidno nogometno umijeće.

Ekipa ŽNK iz Županje je ove godine slavila zlato, nakon što su u prošlogodišnjem finalu osvojile srebro. Doprvakinje za 2022. su ekipa Blue Warriors iz Zagreba dok su Međimurske Lepe puce iz Čakovca ove godine brončane.

Treće finale u godištu 2006. za dječake donijelo je ogled između ekipe Zadruga iz Požege i Restoran Dioniz & Caffe bar A1 iz Vrbovca. Mladi Slavonci zasluženo su postali prvaci Hrvatske, a broncu je u jutarnjem ogledu osvojila ekipa MNK Družba Pere Kvržice iz Bjelovara.

Ekipa Zadruga bila je pod vodstvom trenera Darka Kelemena, a igrači su Niko Radoš, Roko Mršić, Žarko Dominik Jakovljević, Filip Prološčić, Petar Balog, Lovro Bruneta, Tvrtko Janković i Leon Bošković.

Na tribinama su tu večer nalazili posebni gosti, mladi nogometaši iz Shakhtar Donjeck nogometne akademije, zajedno s njihovim voditeljima predvođeni Rudakov Valery Viktorovich, slavnim ukrajinskim igračem i trenerom, legendom ukrajinskog Shakhtara iz Donjecka. 95 mladih nogometaša iz Ukrajine boravi u Splitu od ožujka zahvaljujući Dariju Srni i Vladi Republike Hrvatske.

Mladi sudionici Plazma Sportskih igara mladih poklonili su im prigodne nogometne dresove, nakon čega je uslijedila i revijalna utakmica između selekcije sudionika Plazma Sportskih igara mladih i mladih nogometaša iz Ukrajine.

Izvor: Sportske igre mladih