Politika

Ministar Banožić nagradio nabolje ročnike u vojarni u Požegi

17-10-2022 • 16:51
Rva
Ministar obrane Mario Banožić nazočio je danas natjecanju za najboljeg ročnika 35. naraštaja na Dragovoljnom vojnom osposobljavanju

Ministar obrane Mario Banožić nazočio je danas natjecanju za najboljeg ročnika 35. naraštaja na Dragovoljnom vojnom osposobljavanju koje je održano u Bojni za temeljnu vojnu obuku Središta za obuku pješaštva i oklopništva Zapovjedništva za obuku i doktrinu “Fran Krsto Frankopan” u vojarni “123. brigade HV” u Požegi.

Na natjecanju su sudjelovale ročnice i ročnici, koji su postigli najbolje rezultate tijekom vojno stručne obuke, provjere tjelesne spremnosti i na pismenim provjerama znanja. Prvo mjesto u kategoriji ročnika osvojio je Josip Čikvar pripadnik 2. satnije, drugo mjesto Matija Momčilović iz 3. satnije, a treće mjesto Toni Blažević iz 3. satnije.

U kategoriji ročnica prvo mjesto osvojila je Antonija Lemo pripadnica 2. satnije, drugo mjesto Mia Plenča iz 3. satnije te treće mjesto Matea Očić iz 3. satnije.

Ministar obrane Mario Banožić uručio je nagrade pobjednicima te im čestitao na postignutim rezultatima.

“Iskoristio bih ovaj trenutak da čestitam ročnicama i ročnicima 35. naraštaja, koji su pri završetku procesa obuke, na odabiru da služe u Hrvatskoj vojsci i njihovom interesu za daljnjim razvojem unutar sustava Hrvatske vojske. Ovo danas je prilika za čestitati najboljima među njima, koji su se odlučili kroz svoju fizičku i psihičku spremu na natjecanju pokazati da uistinu zaslužuju biti najbolji u naraštaju,” rekao je ministar Banožić.

Zahvalio je ročnicima što su se pridružili redovima Hrvatske vojske i time iskazali odlučnost, stav i domoljublje te rekao: “Vi ste težnju ka izvrsnosti uzeli kao smjer u savladavanju izazova koji će se nalaziti pred vama. Trebamo i cijenimo takve motivirane vojnikinje i vojnike, one koji će razvijati svoje sposobnosti, ulagati u sebe. Ministarstvo obrane i dalje će se brinuti i ulagati u još bolje uvjete života i rada, u opremanje i modernizaciju Hrvatske vojske”.

Ministar Banožić s ročnicama i ročnicima razgovarao je o procesu dragovoljnog osposobljavanju, njihovom viđenju svega što su prošli te svemu što je potrebno učiniti za buduće naraštaje koji će proći dragovoljno vojno osposobljavanje.

Foto: MORH