Sport

Malci NK Slavonije četvrti na Međunarodnom turniru “Josip Weber” u Slavonskom Brodu

21-06-2022 • 07:18
Rva
Početnici i predpočetnici Slavonije proteklog vikenda su u Slavonskom Brodu sudjelovali na jakom Međunarodnom turniru "Josip Weber" u organizaciji NK Marsonia.

Početnici i predpočetnici Slavonije proteklog vikenda su u Slavonskom Brodu sudjelovali na jakom Međunarodnom turniru “Josip Weber” u organizaciji NK Marsonia. U dva godišta su ukupno sudjelovale 32 ekipe.

Početnici Slavonije su uspješno prošli skupinu u kojoj su odigrali jedan remi i ostvarili tri uvjerljive pobjede.

Nakon skupina mladi Požežani su u četvrfinalu izbacili GNK Dinamo Zagreb 2012 da bi u polufinalu bili poraženi od domaćina Marsonie. U utakmici za treće mjesto bolji je bio GNK Dinamo Zagreb 2011 pa je Slavonija osvojila odlično četvrto mjesto. 

Za početnike Slavonije igrali su : Marin Garbin, Gabriel Hrmić, Vito Vukušić, Emanuel Đaković, Noa Hel, Ilan Smolčić, Bruno Jakovljević, Nikola Černušak, Noa Akmačić, Antun Jakobović, Patrik Tomašević i Patrik Zima.

Predpočetnici odnosno prednatjecatelji su u skupini igrali s tri kluba iz Bosne i Hercegovine (Zvijezda Gradačac, NK TOŠK Tešanj i Sporting Teslić).

Slavonija je skupinu prošla kao drugoplasirana ekipa s dvije pobjede i jednim porazom. 

U četvrtfinalu su mladi Požežani izbacili Marsoniu bijele nakon izvođenja penala da bi u polufinalu minimalno izgubili od ekipe Marsonie crnih. Utakmicu za treće mjesto Slavonija je izgubila minimalnim rezultatom 1:0 od ekipe Sportinga (Teslić).

Za predpočetnike Slavonije nastupali su : Emanuel Kosina, Ivan Romić, Noa Jakovac, Noa Samardžija, Iskon Paulić, Šimun Odobašić, Marko Vranić, David Čakalić, Izak Hel, Matej Jakovljević, Mihael Bošnjak, Karlo Hoborka i Jakov Đaković. Ekipe su vodili treneri Mario Raguž i Štefo Odobašić.

sport-pozega.hr