Društvo

Makarska i Požega će postati gradovi prijatelji

12-09-2022 • 09:22
Rva
Gradsko vijeće na Dnevnom redu ima Prijedlog odluke o sklapanju Sporazuma o prijateljstvu i suradnji između Grada Požege i Grada Makarske

Na Dnevnom redu sjednice Gradskog vijeća Grada Požege 15. rujna naći će se Prijedlog odluke o sklapanju Sporazuma o prijateljstvu i suradnji između Grada Požege i Grada Makarske.

U Sporazumu između ostalog stoji da će težišta suradnje biti:

– učenici i mladi (poticanje razmjene učenika i mladeži na školskim, glazbenim, sportskim, kulturnim i ostalim područjima)

– gospodarstvo i turizam (podupiranje provedbe projekata koji promiču turizam i turističke vrijednosti s zajedničkim ciljem unaprjeđenja turističke ponude, uključivanjem mjesnih tvrtki, udruga i udruženja građana)

– susreti građana i udruge (razmjena posjeta između skupina građana kako bi se na taj način učvrstila tolerancija i razumijevanje među građanima)

– kultura, sport i obrazovanje (susreti između dvaju partnera trebaju doprinijeti učvršćivanju prijateljstva te boljoj uspostavi suradnje i partnerstva)

– socijalna politika (poticat će socijalno umrežavanje istovrsnih ustanova, organizacija i udruga te implementaciju dobrih praksi gradova prijatelja u cilju podizanja razine kvalitete života građana)

– lokalna samouprava (aktivna razmjena na području tema vezanih uz lokalnu samoupravu).

Grad Makarska i Grad Požega na sebe preuzimaju obvezu da će učiniti sve što je u njihovoj moći kako bi ostvarili ciljeve oblikovane ovim sporazumom. Time izražavaju svoju nadu i spremnost u ostvarivanju i produbljivanju kontakata, susreta, razmjeni informacija, prijateljstva i partnerstva između stanovnika Makarske i Požege.

Gradsko vijeće Grada Makarske krajem kolovoza dalo je suglasnost za sklapanje ovog Sporazuma, a ako to učini i Gradsko vijeće Grada Požege, steći će se uvjeti za potpisivanje Sporazuma od strane gradonačelnika Makarske dr.sc. Zorana Paunovića i gradonačelnika Požege dr.sc. Željka Glavića.

Foto: TZ Grada Makarske