Kultura

Maja Žebčević Matić imenovana u Hrvatsko muzejsko vijeće

07-12-2022 • 07:51
Rva
Djelatnica Gradskog muzeja Požega Maja Žebčević Matić imenovana je u Hrvatsko muzejsko vijeće

Djelatnica Gradskog muzeja Požega, muzejska savjetnica, Maja Žebčević Matić, imenovana je na mandat od četiri godine u Hrvatsko muzejsko vijeće (HMV), savjetodavno tijelo Ministarstva kulture Republike Hrvatske. Hrvatsko muzejsko vijeće ima predsjednika i šest članova koje imenuje ministar kulture iz redova istaknutih muzejskih stručnjaka. Maju Žebčević Matić za člana Muzejskog vijeća predložila je Muzejska udruga istočne Hrvatske na svojoj nedavnoj godišnjoj skupštini.

“Poslije velikih imena zaslužnih kolegica i kolega koji su iz ovog dijela Hrvatske uvijek uspješno provodili muzejske interese naše Slavonije, nadam se da ću u sljedeće četiri godine opravdati Vaše povjerenje. S jedne strane sam ponosna jer zastupam kolegice i kolege iz svih muzeja istočne Hrvatske, ali i osjećajem veliku odgovornost prema muzejskoj struci u današnjim vremenima.” – istaknula je Maja Žebčević Matić, prva iz Gradskog muzeja Požega imenovana u to tijelo pri Ministarstvu kulture.

Gospođa Maja gostovala je u emisiji “Jutro s Matkom” gdje se razgovaralo o Klubu čitatelja vlastite prošlosti, a cijeli razgovor poslušajte na našem Mixcloud-u.