Sport

Lana Knaus je državna prvakinja u judu!

22-05-2022 • 11:57
Tena Protić
Nije imala nimalo lak zadatak, postati broj 1 među 26 najboljih judašica u toj kategoriji. 

U Zagrebu je održano  državno prvenstvo u judu za uzrast do 14 godina. Državno prvenstvo okupilo je 316 judaša iz 56 klubova. Judo klub Slavonac predstavljala je Lana Knaus u kategoriji do 57 kg.

Nije imala nimalo lak zadatak, postati broj 1 među 26 najboljih judašica u toj kategoriji. 

U prvom kolu ekspresna pobjeda ipponom Lani donosi prolazak u drugo kolo, no u drugom kolu ju je čekao težak zadatak, pobijediti prošlogodišnju viceprvakinju. No to za Lanu nije bio problem, ponovno ipponom dolazi do pobjede i polufinala.

Polufinale joj donosi borbu protiv Zadranke u kojoj je pokazala sve svoje vještine i pobjedom na waza-ari se plasirala u finale.

Finale protiv neugodne Splićanke no Lana rutinski odrađuje tu borbu i ipponom postaje državna prvakinja.

“Valja napomenuti da niti jedna judašica protiv Lane nije uspjela ostvariti niti jedan bod. Lana je pokazala da je zasluženo najbolja judašica u Hrvatskoj u toj kategoriji i s punim pravom nosi titulu državne prvakinje. Ovo je poseban dan i za Lanu i za judo klub Slavonac koji će dugo pamtiti.”

“Dugogodišnji predani rad, trud i proliveni znoj Lane i njenoga trenera Roberta Garca se isplatio, sanjala je postati državna prvakinja i san joj se ostvario. Ovo je ogroman rezultat i zasigurno možemo reći da je Lana Knaus ponos ne samo judo kluba Slavonac nego i cijele općine Čaglin i Požeško- slavonske županije. Na kraju ovoga posebnoga dana Lanu je kući dočekala slavljenička torta i fešta koja je trajala dugo u noć.” – dodaju ispred Judo kluba Slavonac.