Sport

La Mama Kapinga završila u Sibiru

12-08-2022 • 08:38
Rva
Kapingi želimo sreću, jer njezin doprinos požeškog košarci bit će upisan zlatnim slovima

Da će redove ŽKK Plamen Požega nakon završetka sezone napustiti jedna od najboljih igračica u klupskoj povijesti Kongoanka La Mama Kapinga (25) bilo je jasno. Važna karika u ostvarenju najvećeg rezultata u 75 godina kluba došla je u Europu s velikim ambicijama, što je prikazanom igrom u potpunosti opravdala.

Njezina nova destinacija dugo je bila nepoznanica, sve dok Eurobasket.com nije na svojim stranicama objavio da je Kapinga potpisala za ruski klub Dynamo iz Novosibirska, navodeći njezinu impresivnu statistiku u Premijer ženskoj ligi i WABA ligi prošle sezone.

Ruska PBL broji dvanaest klubova, Novosibirsk je prvi dio prošle sezone završio u sredini poretka na šestom mjestu, nakon čeka su poražene u četvrtzavršnici doigravanja od MBA Moskve.

Od Kapinge se puno očekuje, svrstana je i u startnu petorku kluba. Što se tiče Novosibirska, to je treći po veličini grad u Rusiji iza Moskve i Sankt-Petersburga, milijunski grad udaljen od Moskve 3.300 kilometara (više nego Požega). Klima je, naravno, sibirska sa zimskim temperaturama i do -40 °C, što bi moglo biti izazovno za Kongoanku kojoj je i Požega bila hladna. Vjerojatno će ju donekle ugrijati ono zbog čega se sportaši odluče uputiti u tako zabačenu i nepristupačnu regiju. Prema nekim informacijama, financijska naknada mogla bi biti i deseterostruko veća nego li je to Plamen Požega bila u mogućnosti pružiti.

U svakom slučaju, Kapingi želimo svu sreću, jer njezin doprinos požeškog košarci bit će upisan zlatnim slovima.