Crna kronika

Kutjevo: Pripit pao s mopeda i teško se ozlijedio

08-05-2022 • 08:00
Rva
Policija ulovila dvojicu s preko 2 promila alkohola u organizmu

U subotu 7. svibnja 2022. oko 17.50 sati u Kutjevu u Ulici Eugena Kvaternika, 48-godišnji vozač je pod utjecajem alkohola od 0,62 promila upravljao mopedom marke „Kymco“, požeških registarskih oznaka te uslijed neprilagođene brzine pao s mopeda na kolnik. U prometnoj nesreći vozač je teško ozlijeđen i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U nedjelju 8. svibnja 2022. oko 4.30 sati u Požegi u Ulici Pod gradom, u prometu je zatečen osobni automobil marke „Audi“, požeških registarskih oznaka, a kojim je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,18 promila upravljao 37-godišnjak. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 37-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U subotu 7. svibnja 2022. oko 16.30 sati u Pakracu u Ulici Vinka Rehaka, 40-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola od 2,55 promila upravljao osobnim automobilom marke „Fiat“, virovitičkih registarskih oznaka, skretao je u ulicu udesno iako se nalazio vidno postavljeni prometni znak da je cesta zatvorena za sav promet te je vozilom prešao preko betonskog rubnika, nastavio se kretati, udario u betonski stup javne rasvjete u vlasništvu Grada Pakraca, a potom u prometni znak u vlasništvu „Hrvatskih cesta“. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 40-godišnjak je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U subotu 7. svibnja 2022. oko 8.45 sati u mjestu Kula u Ulici Alojzija Stepinca, 75-godišnjak je u vrtu pronašao topničko zrno za koje je utvrđeno da je zaostalo iz Drugog svjetskog rata. Navedeno eksplozivno sredstvo je izuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu i pohranio u prostorije policije do uništenja.

U subotu 7. svibnja 2022. na području Požege, 62-godišnjak je policijskim službenicima dragovoljno predao pištolj koji je izuzet i pohranjen u prostorije policije do uništenja.