Scena

Koncertom Crvene jabuke skupljeno 123 tisuće kuna za Martinu!

15-11-2022 • 07:08
Rva
Svrha ovog koncerta je bila sakupljanje novčanih sredstava potrebnih za operaciju 24-godišnje Požežanke Martine Šimić koja boluje od trigeminalne neuralgije, a za liječenje joj je potrebno preko 100.000,00 dolara.

Inicijativom i organizacijom skupine mladih u Požeško-slavonskoj županiji u suradnji s Udrugom mladi za mlade Pleternice, Savjetom mladih Požeško-slavonske županije, Klubom za mlade „Vallis Humanum“, Požeško-slavonskom županijom, Gradom Požega, Gradom Pleternica te Turističkom zajednicom Požega, 12. studenog 2022. godine u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc Požega održan je humanitarni koncert „Mladi za Martinu“ benda Crvena jabuka.

Svrha ovog koncerta je bila sakupljanje novčanih sredstava potrebnih za operaciju 24-godišnje Požežanke Martine Šimić koja boluje od trigeminalne neuralgije, a za liječenje joj je potrebno preko 100.000,00 dolara.

I ovoga puta su građani svojim dolaskom i potporom dokazali kako su spremni pokazati veliko srce i  sudjelovati u humanitarnim akcijama u kojima se prikupljaju novčana sredstva nužna za liječenje bolesnih mladih ljudi. Koncertna dvorana je bila puna, a tražila se i karta viška.

Skoro 2.000,00 posjetitelja je napunilo dvoranu, a pred početak koncerta, sve prisutne posjetitelje, ali i izvoditelje, pozdravila je voditeljica Ivana Ognjenčić te najavila izvođače. Kao predgrupa je nastupao Libreto Band Požega koji je podignuo atmosferu za glavni koncert večeri: Dražen Žerić Žera i Crvena Jabuka. Publika je bila povedena i razdragana već prvom pjesmom te nebrojeno puta pljeskom i pjevanjem popratila poznate hitove.

U sklopu ove humanitarne akcije kupljeno je 1958 ulaznica, a dodatnim dobrovoljnim novčanim prilozima građana skupljeno je 22.801,00 kuna. Ukupan iznos koji je prikupljen u sklopu humanitarnog koncerta iznosi 123.253,75 kuna.

“Još jednom se želimo zahvaliti svim građanima i građankama koji su sudjelovali u humanitarnoj akciji, predstavnicima vlasti koji su akciju podržali, našim volonterima te bendu Crvena Jabuka na velikom srcu i darežljivosti! Ne radi se o tome koliko dajete ili što dajete, već o srcu koje imate iza svega.” – poručili su iz organizacije.