Kultura

“Koncert ispred katedrale” učenika Glazbene škole Požega

03-06-2022 • 07:42
Tena Protić
Glazbena škola Požega održala je divan „Koncert ispred katedrale“ kojim su proslavili završetak još jedne uspješne školske godine.

Glazbena škola Požega održala je divan „Koncert ispred katedrale“ kojim su proslavili završetak još jedne uspješne školske godine. Da je godina uistinu bila uspješna, potvrdio je ravnatelj Alen Kovačević koji je nakon uvodnog govora, svima ukratko rezimirao kakve su učenici rezultate postigli na natjecanjima – uglavnom ona prva mjesta. Koncert koji je održan na Trgu Sv. Terezije popratili su i mnogi Požežani, jer pod okriljem Ginka i zvucima glazbe učenika, večer je zaista bila upotpunjena.

Ove godine Glazbena škola Požega obilježila je svoju 52. godinu postojanja, a pohađa je više od 550 učenika. 

„U vrlo turbulentnoj godini ostvarili smo najveće rezultate na nekoliko polja ikad. Školsku godinu zaključit ćemo s nevjerojatnih 90 organiziranih koncerata koji za nas rekordan broj, tu je i 150 predstavljanja na natjecanjima s vrlo visokim nagradama. Sretni smo što smo ostvarili takve rezultate.”

“Zbog naše dvorane ali i nabavke koncertnoga klavira, često smo na meti vrhunskim glazbenicima klasične glazbe. Sve češći su upiti za održavanje koncerata u našoj školi, za snimanje audio materijala za pjesme izvođača. Po tome smo posebni jer imamo i predmet “Audio snimanje i obrada tona”, fakultativni za naše srednjoškolce.Imamo i druge fakultativne predmete poput glazbene informatike, kako bi bili u korak s vremenom u kojem se nalazimo. Uz to, doživjeli smo da nakon više od 40 godina i Simfonijski orkestar ponudimo našim sugrađanima. Upravo je koncertni program naša participacija u kreiranju kulturnog života Požege i Požeško-slavonske županije,” dodao je Kovačević.

Uz Puhački orkestar i Tamburaški orkestar te tamburaški nonet, na koncertu su se predstavili i ponajbolji solisti, kao i Mješoviti zbor srednje glazbene škole. Mlade glazbenike svojim dolaskom podržali su brojni sugrađani te uglednici iz kulturnog i društvenog života Požeštine.