Gospodarstvo

Konačne cijene goriva za iduća dva tjedna

05-07-2022 • 08:32
Rva
Vlada Republike Hrvatske jučer je produžila zamrzavanje cijena osnovnih goriva na benzinskim postajama izvan autocesta za još 14 dana.

Vlada Republike Hrvatske jučer je produžila zamrzavanje cijena osnovnih goriva na benzinskim postajama izvan autocesta za još 14 dana, a fiksirala je i veleprodajne cijene. Donesena je Uredba o utvrđivanju najviših maloprodajnih i veleprodajnih cijena naftnih derivata, te Uredba o izmjeni Uredbe o visini trošarine na energente i električnu energiju, kojima režim određivanja najviših maloprodajnih cijene naftnih derivata ostaje isti kao i prethodnih 14 dana.

To znači da će se litra osnovnog eurodizela na benzinskim postajama koje nisu na autocestama u iduća dva tjedna prodavati po 13,08 kuna za litru, a osnovnog benzina eurosuper 95 – 13,50 kuna po litri. Plavi dizel prodat će se po najviše 9,45 kuna po litri. Također, dosadašnje smanjenje trošarina na naftne derivate produljuje se za još 14 dana.

Twitter Vlada RH

“Uz sve poduzete mjere, cilj Vlade je očuvati standard građana, sigurnost opskrbe energenata, a ujedno i prihode za vrijeme turističke sezone“ – poručuju iz Vlade Republike Hrvatske.

Veleprodajne cijene se pak fiksiraju tako da sa svim javnim davanjima ne mogu iznositi više od krajnje maloprodajne cijene propisane Uredbom za maloprodajna mjesta izvan autocesta. Ovaj režim primjenjivat će se sljedećih 14 dana.