Gospodarstvo

„Komercijalizacija modularnog namještaja kroz održivu proizvodnju budućnosti”

31-12-2022 • 11:23
Rva
Svrha projekta bila je komercijalizirati nove proizvode u području održive proizvodnje i prerade drva te izrade namještaja te inovacija poslovnih procesa tvrtke Modul d.o.o.

Inovacije u S3 područjima – Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta financira projekt koji provodi tvrtka Modul d.o.o. „Komercijalizacija modularnog namještaja kroz održivu proizvodnju budućnosti” KK.03.2.2.0085. Svrha projekta bila je komercijalizirati nove proizvode u području održive proizvodnje i prerade drva te izrade namještaja te inovacija poslovnih procesa tvrtke Modul d.o.o. Projektom su se komercijalizirala tri nova proizvoda za globalno tržište: DUO, KLOKAN i KRUNA.

Projektom „Komercijalizacija modularnog namještaja kroz održivu proizvodnju budućnosti” inovirali su se poslovni procesi kojima se komercijaliziralo tri proizvoda za globalno tržište.

DUO – dvosjed za dnevni prostor s transformacijom u ugodan ergonomski krevet „na kat”, dizajnerska inovacija koja može služiti osobama s motoričkim poteškoćama da ugodno borave u ležećem položaju.

KLOKAN – bračni ergonomski krevet s dodatkom funkcionalnog mobilnog rasklopivog dječjeg krevetića namijenjen obiteljima s malom djecom za noćenje u manjim prostorima.

KRUNA – fotelja s razvlačnim mehanizmom i rukonaslonom – stolićem, pogodna za hotele, apartmane i manje stanove, ergonomska fotelja, prostran ležaj i stolić u jednom, gdje je predviđena ugradnja antialergijskog madraca.

Tržište prerade drva i izrade namještaja mijenja trendove, inovacije podrazumijevaju uvođenje novih, no jednako kontinuirano unapređenje postojećih proizvoda i procesa.

„Značajna poboljšanja u tehničkim s mogućnostima su nam izuzetno važna kao i u komponentama i materijalima, korisničkoj prihvatljivosti te drugim funkcionalnim značajkama. Inovacije otvaraju nove segmente unutar tržišta, a održivost je prioritet u svemu, kako ponuđačima tako i kupcima koji teže izdržljivijim, ekološkim i antialergijskim proizvodima od kvalitetnih i prirodnih materijala obrađenih novim tehnologijama. Suvremeni trendovi teže dizajnu namještaja i prostora na način usko povezan s prirodom. Stupanj kreativnosti, tehnološke značajke i ekspertiza tima, presudni su u nastupu na tržištu, ne diktira sve veličina poduzeća. Ranije skupi proizvodi zbog primjene inovativne proizvodnje mogu postati dostupni i srednjoj klasi i čime se zapravo otvara novo tržište. U smislu ekološke i socijalne osviještenosti, novi inovativni proizvodi u sferi opremanja prostora jednako su atraktivni u hotelskom smještaju kao i jedinicama za korisnike sa tjelesnim poteškoćama.“ – poručili su iz tvrtke Modul d.o.o.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Sadržaj publikacije/emitiranog materijala isključiva je odgovornost društva Modul d.o.o.