Kultura

Komedija “Jel’ tako, Zorane?” ovog petka u kazalištu

05-04-2022 • 07:47
Rva
Ovog petka u Gradskom kazalištu Požega bit će prikazana komedija koprodukcije Kazališta Moruzgva i Kazališta Marina Držića Dubrovnik.

Riječ je o komediji Jel’ tako, Zorane? koja je obiteljska priča, a možda na trenutke i topla obiteljska priča. Obitelj iz ove priče koju portretiraju Vedran Mlikota, Barbara Nola, Ivan Čuić, Petra Svrtan i Iva Kraljević, nosi se s netom učinjenim sramotnim činom i takav ispad jednog njihovog člana dobrano protrese svakoga od njih.

Sramotan čin možda bi ostao i skriven, možda čak ni odseljene kćeri ne bi za njega znale, da netko mobitelom nije snimio njihovog brata kako se gologuz na plaži nagurava s dva golobrada mladića druge nacionalnosti. Taj čin ovoj obitelji ne ostavlja puno manevarskog prostora nego traži od njih da se okupe, zbiju u kuću i pokušaju sanirati svježu ranu. Sve to dvije kćeri, zet, otac i majka donose u jednu kuhinju s blagovaonicom i dnevnim boravkom, zatvoreni kao u ekspres loncu.

To je opis komedije koja će ovog petka biti predstavljena u Gradskom kazalištu Požega, a koprodukcija je Kazališta Moruzgva i Kazališta Marina Držića Dubrovnik.
Autorica priče je Tanja Mravak, dok je adaptaciju priče, dramaturgija i režiju odradila Tamara Damjanović.

Uloge:
Ecija Ojdanić/Barbara Nola
Vedran Mlikota/Goran Grgić
Csilla Barath Bastaić/Iva Kraljević
Petra Svrtan/Iva Šimić Šakoronja
Paško Vukasović/Ivan Čuić

Početak predstave “Jel’ tako, Zorane?” – 08.04. (petak) 20,00 sati. Cijena ulaznice: 50.00 kn (studenti i umirovljenici: 40.00 kn)
Rezervacije: 034/273-161 ili marketing@gkp.hr
Radno vrijeme blagajne kazališta – srijedom od 10 do 12 sati te sat vremena prije početka predstave.