Društvo

Klara, Ena, Ljubica i Magdalena dobitnice nagrade za promicanje prava djece

23-11-2022 • 07:19
Rva
Zahvaljujući Klari, Ljubici, Eni i Magdaleni te njihovoj kreativnosti i osjećaju za drugoga, u Kutjevo i u Osnovnu školu Zdenka Turkovića stigla je godišnja nagrada koju dodjeljuje Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike

Zahvaljujući učenicama Klari, Ljubici, Eni i Magdaleni te njihovoj kreativnosti i osjećaju za drugoga, u Kutjevo i u Osnovnu školu Zdenka Turkovića stigla je godišnja nagrada koju dodjeljuje Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike

“Povodom Međunarodnog dana djece koji se obilježava svake godine 20. studenog, Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike dodjeljuje nagradu za životno djelo i godišnju nagradu za promicanje prava djece. Godišnju nagradu ove godine Ministarstvo je na prijedlog saborskog povjerenstva koje je vrednovalo prijave kandidata dodijelilo našim, sada već bivšim učenicama, Klari Malčić, Eni Mikel, Ljubici Marković i Magdaleni Grgić. Oni koji su tijekom protekle školske godine pratili stranice škole, znat će čime su djevojke zaslužile ovo veliko priznanje. One su, naime, izradile slikovnicu kojom promiču prava romske djece, ali i jednakost svih ljudi i pravo na uspjeh.” – poručuju.

Svečanost dodjele nagrada i priznanja održala se 21. studenog u Velikoj Gorici, a nagrade je učenicama podijelio sam ministar Marin Piletić u nazočnosti djelatnika Ministarstva i velikogoričkog gradonačelnika Krešimira Ačkara te drugih uzvanika.

“Bravo djevojke! Neka vaš rad bude poticaj i drugim učenicima naše škole da se aktivnije uključuju u život zajednice i promišljaju o tome kako svoje mjesto učiniti ljepšim za život i kako oko sebe u ovim negativnim vremenima širiti pozitivnu energiju i osjećaj za drugoga.” – dodaju iz Osnovne škole Zdenka Turkovića Kutjevo.

kutjevacki.hr