Gospodarstvo

Kaptolčanin Ivan Jelušić (Orqa) dobitnik Zlatne kune!

12-11-2022 • 08:34
Rva
Priznanje za najinovativniju tvrtku dobila je tvrtka Orqa koja je osnovana 2018. godine i bavi se razvojem video-naočala za pilote dronova te je vodeća regionalna tvrtka u industriji bespilotnih letjelica (dronova)

Hrvatska gospodarska komora (HGK) u petak navečer dodijelila je nagrade “Zlatna kuna” pri čemu je najboljom velikom tvrtkom kao i lani proglašen HS Produkt, a nagradu za životno djelo dobio je bivši dugogodišnji predsjednik uprave Končar Elektroindustrije Darinko Bago.

U kategoriji tvrtki srednje veličine Zlatnu kunu dobila je tvrtka Olimp. Nagrada za najuspješniju banku pripala je Erste&Steiermärkische banci, a priznanje za najuspješnije društvo za osiguranje pripalo je Wiener osiguranju VIG.

Priznanje za najinovativniju tvrtku dobila je tvrtka Orqa koja je osnovana 2018. godine i bavi se razvojem video-naočala za pilote dronova te je vodeća regionalna tvrtka u industriji bespilotnih letjelica (dronova). Nagradu je preuzeo rođeni Kaptolčanin Ivan Jelušić, suosnivač Orqe, koju mu je uručio Davorin Štetner.

Tekst: HINA

Foto: Davorin Štetner