Društvo

Kanižlići posjetili Poljoprivredno-prehrambenu školu

17-06-2022 • 09:20
Rva
Mladi Kanižlići su posjetili školski voćnjak, te ostatak škole, kako bi podigli razinu znanja o važnosti zdrave prehrane i vrijednosti svježeg voća i povrća.

U okviru projekta Školska shema, Poljoprivredno-prehrambenu školu u Požegi posjetili su učenici sedmog razreda Osnovne škole Antuna Kanižlića Požega. Mladi Kanižlići su posjetili školski voćnjak, te ostatak škole, kako bi podigli razinu znanja o važnosti zdrave prehrane i vrijednosti svježeg voća i povrća.
Ovaj posjet dio je projekta “Školska shema” Republike Hrvatske kojim se osim dodjele besplatnih obroka voća, povrća, mlijeka i mliječnih proizvoda, provode i edukativne aktivnosti za djecu u osnovnim i srednjim školama.

“Stoga su naše profesorice Aida Del Vechio i Mirela Višaticki provele učenike našom školom i školskim gospodarstvom s ciljem podizanja razine znanja o važnosti zdrave prehrane i nutritivnim vrijednostima svježeg voća i povrća. Također su educirale učenika o proizvodnji hrane na našem gospodarstvu i zahtjevnosti tog procesa kako bi motivirale naše goste da i sami aktivno sudjeluju u smanjenju otpada od hrane.” – poručuju iz Poljoprivredno-prehrambene škole Požega.

Foto: Poljoprivredno-prehrambena škola Požega