Društvo

Jubilarni 10. pohod na Kapavac – najviši vrh Požeške gore

17-01-2022 • 14:57
Tena Protić
Već po tradiciji dugoj 10 godina HPD "Sokolovac" Požega sekcija "Kapavac" Zakorenje organizira jednodnevni izlet i planinarsku manifestaciju - pohod na najviši vrh Požeške gore.

Već po tradiciji dugoj 10 godina HPD “Sokolovac” Požega sekcija “Kapavac” Zakorenje organizira jednodnevni izlet i planinarsku manifestaciju – pohod na najviši vrh Požeške gore.

S obzirom na to da je ova godina slavljenička domaćini su pripremili brojna iznenađenja svim gostima i planinarima koji su se okupili kod “Bajinog Kijera” gdje ih je dočekao planinarski doručak i okrjepa. Prije samog početka uspona načelnik Općine Brestovac Zdravko Mandić  svečano je pustio u opticaj planinarsko turističku tablu.

Nešto ispod 200-tinjak planinara je krenuli prekrasnim stazama i proplancima prema svom cilju. Prekrasan dan obasjan suncem omogućavao je odlične poglede na Požešku goru svima koji su došli na ovaj izlet. Na vrhu Požeške gore “Kapavcu” domaćin je organizirao iznenađenje za sve prisutne kulturno umjetnički program u izvođenju KUD-a “Drežnik” i KUD-a “Berda” iz Brestovca.

Jedinstveni događaj u planinarstvu i izletima je bilo pravo slavonsko kolo koje su zaplesali na vrhu Požeške gore uz tamburaše svi okupljeni planinari. Puni dojmova te laganim koracima izletnici su se vratili ponovno u Zakorenje kod Vatrogasnog doma gdje je bio organiziran ručak i druženje uz dobru atmosferu kako obilježava ovaj svečani tradicionalni događaj.

Svi sudionici manifestacije pridržavali su se aktualnih epidemioloških mjera. Veliko hvala svima a ponajprije Sekciji “Kapavac” Zakorenje uz poziv da se vidimo iduće godine. Glavni vodič izleta je bio iskusni planinar Dražen Jakoubek. Pokrovitelji manifestacije su bili Općina Brestovac i Turistička zajednica “Zlatni Papuk”