Politika

Josip Aladrović predao ministarsku štafetu Marinu Piletiću

29-04-2022 • 16:58
Rva
Ja sam svoju dionicu kao ministar otrčao - izjavio je Aladrović

Josip Aladrović predao je danas dužnost ministra rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Marinu Piletiću.

Evo kako se Aladrović oprostio od dužnosti:

„Već se dugo bavim trčanjem u slobodno vrijeme, ali danas prvi put predajem štafetu. Drago mi je da je predajem Marinu za kojeg znam da ima potrebne kompetencije i širinu za upravljanje ovim izazovnim sustavom, u kojem je cijeli niz ranjivih skupina.

Ja sam svoju dionicu kao ministar otrčao – možda nije bio maraton, ali mislim da je to bila jedna dugačka i intenzivna dionica. Ponosan sam na posao koji smo u Ministarstvu napravili u mandatu. U jeku pandemije očuvali smo radna mjesta i gospodarsku aktivnost, a Hrvatska danas bilježi pozitivne makroekonomske trendove – raste zaposlenost, narasla je prosječna plaća i Hrvatska se gospodarski razvija. Provodili smo mjere za samozapošljavanje, uspješno koristili sredstava iz Europskog socijalnog fonda, a započeli smo i sveobuhvatnu reformu sustava socijalne skrbi.

Ponosan sam na sve članove tima Ministarstva s kojima sam surađivao, uvjeren da će njihove ideje, radna energija i predanost poslu biti na korist Marinu i svim građanima RH.

Tijekom cijelog razdoblja bio sam dostupan poslodavcima, radnicima, ranjivim skupinama, različitim inicijativama, novinarima te strukovnim udruženjima.

Dostupnost će ostati i dalje, ali uz češće trčanje i nove izazove koje nosi vrijeme.“, napisao je na svojoj Facebook stranici Josip Aladrović.