Sport

Jesenski prvaci iz Mihaljevaca najavili osvajanje Županijskog kupa

17-11-2022 • 11:59
Tena Protić
Ovotjedni gosti u emisiji „Jutro s Matkom“ bili su upravo predstavnici NK Croatije, zamjenik predsjednika Drago Adžić i kapetan Božidar Banović.

Zanimljiva je bila prva polovica sezone 1. Županijske nogometne lige Požeško-slavonske, a na prvom mjestu tablice nalazi se ekipa Nogometnog kluba Croatia iz Mihaljevaca. Ovotjedni gosti u emisiji „Jutro s Matkom“ bili su upravo predstavnici NK Croatije, zamjenik predsjednika Drago Adžić i kapetan Božidar Banović. Oni su Matku otkrili kakve planove imaju za ostatak sezone, kao i za daljnji rad Kluba.

Vrlo uspješna polu sezona je iza NK Croatije, nikada do sada nisu osvojili titulu prvaka 1. Županijske nogometne lige, a za to je uvelike zaslužan poznati lokalni stručnjak koji je preuzeo trenersko mjesto.

„Naš sadašnji trener je Krešo Poleti s kojim smo ušli u suradnju, nama je za godinu i nešto dana 50 godina kluba – to je jedan od razloga. Drugi razlog suradnje je što smo zadnjih 4-5 godina stalno bili nekako pri vrhu tablice, pa je predsjednik Franjić predložio da napravimo jedan iskorak i da pokušamo konačno osvojiti to prvenstvo u 1. Županijskoj nogometnoj ligi. Da bi to napravili potreban je kvalitetan trener osim igrača, pa je predsjednik ušao u razgovore s Krešom. Predočio mu je igrače na koje bi mogao računati, on je to pregledao i tu je došlo do dogovora. Moram reći da je Krešo Poleti sjajan kao čovjek, a kao trener, tu će govoriti rezultati koji su iza njega kao i nogometaši koje je trenirao.“ – rekao je gospodin Drago.

Osim trenerskog kadra, došlo je do značajnijih promjena i kod igrača, što je također doprinijelo prvom mjestu na tablici.

„Nama u Croatiju je u tom prelaznom periodu pristupio Matej Poljaković, Matej Romstein, Matija Šulc, Krunoslav Kahanek i Stjepan Zlomislić. Osim tada već naših Tina Prološića, Tomislava Smojvira, Marijana Ladovića, Marka Piščevića, ovdje prisutnog Banovića, Ivan Marić, Mario Rudar, Nikola Vasić, Bilić Ivan i Karlo, Lovro i Željko… Trener je s tim dečkima stvorio dobru ekipu i dobru atmosferu, tu je došlo i do dobrog rezultata.“ – dodao je Drago.

Na pitanje o odličnom rezultat u jesenskom dijelu sezone, kapetan Banović rekao je kako su očekivali i trudili se biti što bolji.

„Naravno da smo očekivali, tome smo se potajno i nadali. S ovim igračima koji su već bili u NK Croatiji i koji su došli, pa mislim da je i očekivano prvo mjesto. Svi su rekli da će ostati, da su zadovoljni s uvjetima u Mihaljevcima, probat ćemo osvojiti tu 1. Županijsku nogometnu ligu.“ – rekao je kapetan.

Što se tiče prelaska u Međužupanijsku nogometnu ligu Slavonski Brod-Požega, rekli su kako će pokušati.

„Do tog pitanja ima još puno posla, treba osvojiti prvenstvo. Drugo, treba osigurati materijalne i druge uvjete da bi se moglo pristupiti Međužupanijskoj nogometnoj ligi koja je zahtjevnija, ne samo igrački i natjecateljski već i u materijalnim sredstvima. Osim toga, ako bi to sve napravili, moramo pristupiti razgovorima s Nogometnim savezom jer smo u sezoni 19./20. bili drugi na tablici, međutim nisu nam dozvolili ulazak u Međužupanijsku. Sad ako bi bili prvi, moramo i taj dio dogovoriti. Mi se nadamo da će to biti ostvarivo, želja postoji za igranjem u višem rangu.“ – rekao je Drago.

Nedavno ste obnovili tribinu i popravili krov nakon nevremena koje je zahvatilo našu županiju, kako ste zadovoljni uvjetima rada?

„Mislim da su dečki zadovoljni s uvjetima rada, a i mi u upravnom dijelu smo zadovoljni, naravno uvijek može bolje. U dobroj smo su radnji s Požeškim športskim savezom koji nam pomaže u svim aspektima sporta, pa tako i u tim materijalnim uvjetima. Sve što se tiče održavanja igrališta, naravno da nam tu uvijek treba više, treba nam nova kosilica za travu, ograda, golovi novi, svašta nešto – nadamo se da ćemo to sve uz ovakve rezultate uspjeti dogovoriti s Požeškim športskim savezom, s Gradom Požegom i Nogometnim savezom.“ – rekao je Drago.

Posljednje kolo je pred ekipom iz Mihaljevaca, u proljeće nas očekuje nastavak sezone, ali kapetan Banović rekao je kako se uz to pripremaju osvojiti Županijski kup.

„Za drugi dio sezone se još ne zna kad kreće, iza Nove godine bude plenum klubova, onda se odredi datum. Prije toga je i Županijski kup, pa onda kreće prvenstvo. Prvu utakmicu proljetnog dijela idemo kod naših imenjaka iz Donje Obriježi.“ – rekao je Božidar Banović.

„Ovaj dio još nije gotov, imamo još jednu utakmicu ovog vikenda, idemo u Zagrađe kod Graničara koji su jako dobra ekipa, mi i oni smo jedini igrali neriješeno s NK Kaptolom. Moramo biti ozbiljni i to odraditi bez opuštanja, pa ćemo onda o svemu drugome poslije.“ – dodao je Drago Adžić.

Cijeli razgovor poslušajte na našem Mixcloud-u.

mihalj