Scena

Jednodnevni izlet na Zlatne žice Slavonije

16-08-2022 • 09:06
Rva
Jednodnevni izlet na Zlatne žice Slavonije s polascima iz Slavonskog Broda i Nove Gradiške.

Turistička zajednica Grada Požege u suradnji s turističkom agencijom Arriva travel organizirala je jednodnevni izlet na Zlatne žice Slavonije, u subotu 03. rujna s polascima iz Slavonskog Broda i Nove Gradiške.

“U sklopu ”Retrospektive Krunoslava Kiće Slabinca” bit će izvedeno 19 pjesama Krunoslava Kiće Slabinca koje će poprimiti novo ruho s novim aranžmanima u izvedbi velikog banda, komornog tamburaškog sastava, puhača i gudača po vodstvom maestra Alana Bjelinskog. Kako se Kićo upuštao u veliki broj glazbenih žanrova i u svemu je bio izvrstan – od tambure, rocka pa do šlagera, a na retrospektivnoj večeri čut ćemo presjek svih tih uspješnica. Od gostiju solista očekuje se dolazak Ivane Kindl, Jacquesa Houdeka, Ive Gamulina Giannija, Igora Delača, Brune Oberan Bošković, Brune Čolaka i drugih, a u projekt je intenzivno uključen i neizbježni Ante Gelo, te nekadašnji gitarist Kiće Slabinca Drago Laban.” – poručuju iz Turističke zajednice Grada Požege.

Glazbenik i pjesnik slavonske ravnice Miroslav Škoro održat će koncert u subotu, drugog dana festivala, nakon Retrospektive Krunoslavu Kići Slabincu.

“Požega je kod Škore oduvijek imala posebno mjesto u srcu jer je ovdje ostvario neke od svojih najvećih uspješnica, na što ćemo se podsjetiti uz pjesme kao što su Ne dirajte mi ravnicu, Šumi, šumi javore, Otvor ženo kapiju, Oj oraje, Kuća na kraju sela, Mata, Ne vjeruje srce pameti, Majko jedina, Zadnja želja… Miroslav Škoro nastupio je u Požegi 2019. godine u sklopu Retrospektive povodom 50. godina požeškog festivala.” – dodaju.

Izlet je besplatan za sve zainteresirane, a prijaviti se možete Telefonskim pozivom na Arriva travel Požega  +385 (0) 34 274 345 ili Turistička zajednica Grada Požege +385 (0) 34 274 900. Također, slanjem e-maila na pozega@arriva.com.hr ili tz-pozega@po.t-com.hr.