Crna kronika

Jedna osoba poginula u prometnoj nesreći kod Požege

31-03-2022 • 07:27
Rva
Cesta je zatvorena za promet, u tijeku je očevid.

Jako tužne vijesti ovog jutra, na prometnici između mjesta Mihaljevci i Požege oko 5 sati došlo je do prometne nesreće u kojoj su sudjelovala tri automobila. Jedna osoba nažalost izgubila je život. Policijski službenici su na terenu i reguliraju promet. Više informacija će biti poznato nakon očevida.

Policijsko izvješće 11:30

U četvrtak 31. ožujka 2022. oko 5.05 sati između naselja Požega i Mihaljevci, 22-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Seat“, požeških registarskih oznaka, dolaskom do zavoja, uslijed neprilagođene brzine, vozilom je prešao na suprotnu prometnu traku te prednjim dijelom vozila naletio na prednji dio osobnog automobila marke „Škoda“, požeških registarskih oznaka, a kojim je upravljao 52-godišnjak. U nastavku kretanja „Seat“  je prednjim lijevim i zadnjim desnim bočnim dijelom udario u zaštitnu metalnu ogradu, dok je „Škoda“ odbačena te je na njenu desnu stranu prednjim dijelom naletio osobni automobil marke „Opel“, slavonskobrodskih registarskih oznaka kojim je upravljao 51-godišnjak, a koji se kretao iza njega u istom smjeru.

U prometnoj nesreći smrtno je stradao 52-godišnji vozač, dok je 22-godišnji vozač lakše ozlijeđen i protiv njega slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“. Očevidom je rukovodila zamjenica općinskog državnog odvjetnika ODO-a u Požegi, a u vremenu od  5.10 do 10.10 sati nerazvrstana cesta NC2 između naselja Požega i Mihaljevci bila je zatvorena za sav promet.