Društvo

Jedna od najprometnijih ulica u gradu uskoro ide u rekonstrukciju

20-05-2022 • 09:13
Rva
Ulica dr. Franje Tuđmana u Požegi, otkako je Trg sv. Terezije zatvoren za promet, nespremna je na sebe preuzela veliki teret

Ulica dr. Franje Tuđmana u Požegi jedna je od najprometnijih ulica u Požegi. Otkako je Trg sv. Terezije zatvoren za promet nespremna je preuzela veliku komunikacijsku ulogu prema istočnom dijelu i centru grada. Posebno je izazovno prometovanje između raskrižja Tuđmanove s Vukovarskom i s Njemačkom ulicom zbog uskog kolnika i bočnih parkirališnih mjesta, ali i lošeg stanja prometnice na tom dijelu.

Predloženim rebalansom Proračuna Grada Požege koji će se naći sljedećeg tjedna pred gradskim vijećnicima ova ulica napokon je našla mjesto u planovima za rekonstrukciju. Za tu namjenu je predviđen iznos od 3,1 milijun kuna, od čega bi vlastita sredstva Grada bila oko pola milijuna kuna, dok se ostatak očekuje kroz program Kapitalna ulaganja u komunalnu infrastrukturu kroz EU.

Planirana je rekonstrukcija ove ulice dvosmjernog prometa, izvođenje okomitih i uzdužnih parkirnih mjesta, izgradnja kružnog toka, djelomična obnova kolnika ostalih križanja, zatim instalacija sustava odvodnje, urbane opreme i javne rasvjete te stručni nadzor nad izvođenjem radova.