Kultura

Jazz spektakl povodom inauguracije klavira u Gradskoj knjižnici Požega

16-12-2022 • 10:13
Rva
Glazbena škola Požega predložila je kupnju klavira za prostor jedne od najljepših knjižnica u Hrvatskoj.

Kako je najavio ravnatelj Glazbene škole Požega Alen Kovačević prilikom gostovanja u emisiji „Jutro s Matkom“, Grad Požega poklonit će klavir Gradskoj knjižnici Požega, a sve na inicijativu Škole. Glazbena škola Požega predložila je kupnju klavira za prostor jedne od najljepših knjižnica u Hrvatskoj., a razlog tome je što učenici često imaju nastupe tamo.

„Organizirat ćemo koncert u Knjižnici pred sam kraj ove godine, s obzirom na klavir koji će Knjižnici pokloniti Grad Požega. To je na naš zahtjev, obzirom da naši učenici tamo često nastupaju, to će stvarno biti jedan veliki poklon od Grada Požege nama i Gradskoj knjižnici Požega. Imat ćemo isto jednog jazz umjetnika na tom koncertu, ali ostavit ću vas još u neizvjesnosti, ali bit će jedan mali spektakl.“ – rekao je tako Alen Kovačević, a objavili su o kojem jazz umjetniku se radi.

Koncert povodom inauguracije klavira u Gradskoj knjižnici Požega održat će se 29. prosinca s početkom u 20 sati.

Na Galeriji svjetlosti Poznati hrvatski jazz trio predvođen Matijom Dedićem. Matija Dedić dobitnik je više od 30 nagrada Porin, objavio je više od 20 studijskih albuma te je već više 27 godina aktivni skladatelj i izvođač. Ulaz je besplatan.