Sport

Jakšić i BSK u finalu Županijskog nogometnog Kupa

19-05-2022 • 07:12
Tena Protić
Bit će to spektakl - Jakšić i BSK u finalu Županijskog nogometnog kupa!

Imat ćemo novog pobjednika kupa nakon dugo godina dominacije Slavonije i Slavije, da budemo precizniji, čak 12 posljednjih naslova završilo je u vitrinama pleterničkog ili požeškog trećeligaša. Kako su i jedni i drugi ove sezone rano izletjeli iz natjecanja bilo je jasno da ćemo dobiti novog prvaka, a danas smo doznali da će to biti Jakšić ili BSK Buk – prenosi Sportalo.

Finalna utakmica odigrat će se u srijedu, 08. lipnja u 18,00 sati u Jakšiću. 

Jakšić će biti domaćin pa ima određenu prednost, ali poznavajući bučke ljubitelje nogometa, nismo sigurni da će imati prednost na tribinama. Sigurno se sprema bučka invazija na Jajare, a s njom i pravi nogometni spektakl početkom lipnja.

Bučani su do finala došli minimalnom 1:0 pobjedom na gostovanju u Lipiku koju im je donio Ivan Buturac golom u 75. minuti, ali i mladi Luka Mazal koji je u više navrata sjajno obranio svoju mrežu. U prvom dijelu Lipik je uzdrmao gredu, a u nastavku Roberto Alviž debelo u sudačkom dodatku s bijele točke prebacio gol pa se Žuti s pravom vesele svom drugom finalu u posljednje tri godine.

U Jakšiću tvrda i čvrsta utakmica bez puno šansi u kojoj su domaći na pogon Marka Grbeša bili bolji od Požege i nakon 2015. ponovno stigli do finala. Do prednosti je Jakšić došao u 78. minuti. Rekli bi neki sretno, no mi bi rekli zasluženo, zahvaljujući požrtvovnosti Matea Palamete koji je istrčao ono što bi malo tko, jurio je za jednom “bunarušom” kad su je svi već vidjeli u gol autu, lopta je udarila u korner zastavicu, ostala u terenu pa je Palameta poslužio Grbeša koji tuče prizemno, gostujuća obrana uklizuje i mijenja smjer lopte koja odlazi u mrežu. U 87. krasan potez Grbeša, dobio je loptu na 12-13 metara  od gola, oslobodio se čuvara i iz okreta od vratnice pogodio za 2:0 i potvrdu ulaska u finale- prenosi Sportalo.

Foto: Sportalo.hr