Društvo

Izvještajna skupština Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Požeško-slavonske županije

22-05-2022 • 19:07
Rva
Odžana je Izvještajna skupština Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Požeško-slavonske županije.

Odžana je Izvještajna skupština Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Požeško-slavonske županije. Izvještajnoj skupštini Udruge bili su nazočni svi delegati podružnica Udruge Požeško-slavonske županije, od pozvanih 23 delegata 20 ih je bilo nazočno prema izvješću verifikacijske komisije. Također skupštini su bili nazočni i gosti ispred Požeško-slavonske županije zamjenik županice Ferdinand Troha, i zamjenik gradonačelnika Borislav Miličević.

Oni su se obratili s nekoliko riječi te istaknuli potporu ispred institucija grada i županije za rad udruge kao i do sadašnjih godina.

Skupštinu je vodilo radno predsjedništvo predsjednik Krešimir Pavelić, zamjenik Zvonko Polić i Miroslav Vacek.

Tijekom skupštine donesene su sve odluke jednoglasno o narednom radu u 2022. godini te su potvrđena izvješća o radu za prošlu godinu 2021. Poseban naglasak u izvješćima o radu za prošlu godinu bio je na proslavi 30. obljetnice 123. brigade Hrvatske vojske Požega koja je jedina u Republici Hrvatskoj uspjela postrojit više od 1200 pripadnika postrojbe na toj obljetnici. Nadalje o provedbi projekata na razini Udruge dragovoljaca i veterana Požeško-slavonske županije delegate izvjestio gospodin Mario Kalan posebno ističući rad na projektima Sat Istine i Vrijeme Istine u prošloj pandemijskoj godini u koje je udruga iznašla mogućnosti snimanja projekata u studiju udruge te podjelu snimljenih materijala po školama.

U ovoj godini izvijestio je Mario Kalan provedeni su svi projekti u školama završivši 20. svibnja u Osnovnoj školi Brestovac. Još jedan novi projekt koje je udruga provela početkom ove godine je organizacija maturanata u posjetu Hrvatskom vojnom učilištu doktor Franjo Tuđman u Zagrebu na projektima vojnog studiranja u modelu kadet. Na kraju skupštine predsjednik Pavelić svima se srdačno zahvalio na dosadašnjem radu te izvijestio kako će se ove godine održati izbor za novog predsjednika udruge na razini RH kako je na žalost preminuo dosadašnji predsjednik general-pukovnik Đuro Dečak. Predsjednik Pavelić ističe da se on osobno neće kandidirati za predsjednika na razini udruge RH.