Društvo

Izlet HPD-a “Sokolovac” Požega na Požeško brdo

28-03-2022 • 06:52
Tena Protić
Vrijedni i izleta željni članovi HPD-a "Sokolovac" Požega, ove sunčane nedjelje okupili su se na Trgu Svetog Trojstva u Požegi kako bi odradili još jedan zanimljivi planinarski izlet.

Vrijedni i izleta željni članovi Hrvatskog planinarskog društva “Sokolovac” Požega, ove sunčane nedjelje okupili su se na Trgu Svetog Trojstva u Požegi kako bi odradili još jedan zanimljivi planinarski izlet. Nakon kratkog razgovora njih dvadesetak je krenulo put Požeške gore nekim ne obilježenim ali zanimljivim stazama i putevima koji su možda nepoznati ili sakriveni većem dijelu javnosti te samim time predstavljali su izazov planinarima.

Trasa ovoga izleta bila je – Trg Svetog Trojstva (157 m) – Veliki Kamen – repetitor (316 m) – kapelica Sv. Vida (296 m), ruševine Thallerove kolibe, Jurkovićeva vikendica,  potok Komušanac, Badine – Fratrovica – Vučjak – Trg Svetog Trojstva. Vesela planinarska družina prilikom hodanja navedenim potezom je prolazila prekrasnim stazama Požeške gore s koje su se pružali prekrasni vidici na suncem okupanu Požegu.

Veća pauza je iskorištena za takozvani pec party koji planinari posebno vole. Duljina staze je bila ugodnih 6 km što nije predstavljalo neki veći problem sudionicima izleta. Vrijeme je bilo sunčano i izrazito toplo što je svakako doprinijelo da je većina sudionika bila u kratkim rukavima. Nakon osvježenja na izvoru “Fratrovice” krenulo se u smjeru parkiranih automobila gdje se je došlo oko 14.30. Izlet su Tomislav i Andrej Garilović.

“Veliko je zadovoljstvo da se sve veći broj građana uključuje u rad i aktivnosti Društva. To svee članove čini zadovoljnima jer se planinarska ideja promiče dalje. Umor prolazi, a zadovoljstvo ostaje. Svakako nam se pridružite uvijek ste dobrodošli.” – poručili su iz HPD-a “Sokolovac”.