Sport

Ivan Smiljanić o svojim rezultatima i odricanjima za stolni tenis

05-11-2022 • 07:36
Rva
U emisiji „Jutro s Matkom“ gostovali su trenerica Stolnoteniskog kluba Požega Nikolina Raguž i Ivan, te su rekli nešto više o dosadašnjim uspjesima i pripremama, ali i potrebnim odricanjima za iste.

O njemu i njegovim uspjesima smo već pisali, a ovog tjedna je po prvi puta gostovao u našem eteru – Ivan Smiljanić, mlada nada stolnoteniskog sporta. U emisiji „Jutro s Matkom“ gostovali su trenerica Stolnoteniskog kluba Požega Nikolina Raguž i Ivan, te su rekli nešto više o dosadašnjim uspjesima i pripremama, ali i potrebnim odricanjima za iste.

Trenerica Nikolina uvelike je zaslužna za dosadašnje uspjehe Stolnoteniskog kluba Požega, no zanimalo nas je kako se razvila njena ljubav prema ovom sportu.

„Krenula sam igrati stolni tenis od svojih najmlađih dana, još u prvom razredu osnovne škole. Oduvijek sam voljela sport, zanimali su me loptaški sportovi i sportovi s reketom. Od badmintona, tenisa, stolnog tenisa, a pošto su mi neki prijatelji igrali stolni tenis, odlučila sam i ja igrati.“ – rekla je Nikolina.

Sigurno većinu zanima kako je Ivan započeo svoju, sada već uspješnu, stolnotenisku karijeru. Puno naslova je do sada već osvojio, a iza toga stoji i puno treninga.

„Probao sam prvo svašta, a onda sam s osam godina probao igrati stolni tenis i svidjelo mi se. Prvi puta sam zaigrao sa svojim tatom, u Grabriku. Svaki dan u tjednu treniram, nekad i dvaput dnevno. Idem u Zagreb na treninge, a treniram u Osnovnoj školi Dobriša Cesarić u Požegi i zahvaljujem im se na tome. Treneri su mi Tomislav Kolarek, Miad i trenerica Nikolina.“ – rekao je Ivan i dodao kako mu treninzi nisu naporni te da ima dosta prijatelja u klubu.

Početkom listopada su sudjelovali i na Kupu grada Bjelovara i to s 13 igrača Stolnoteniskog kluba Požega, kako ste tu prošli?

„U zadnjih par godina mislim da je to na državnom turniru najveći broj igrača s koliko smo nastupili. Što se tiče uspjeha, najbolji uspjeh je ostvario Ivan, ali pokušavamo nastupiti sa što više natjecatelja koji mogu parirati na državnoj razini. U klubu trenutno trenira oko 25 djece, svaki puta kad imamo turnir ponudimo svima ako žele ići, neka djeca treniraju više, neka manje, ovisno o godištu i vremenu. Neki treniraju po više sportova, idu u Glazbenu školu i od svojih obaveza ne stignu trenirati kao Ivan.“ – rekla je Nikolina.

Osim Kupa u Bjelovaru, uspješno su sudjelovali i na 16. memorijalu Barba Tome Amižića u Zadru i na 23. memorijalu Matije Gregića u Osijeku.

„Oba turnira sam osvojio, donekle je bilo teško. U zadnjem setu je bilo izjednačeno s 2:2, ali zadnji put sam tog istog protivnika dobio 3:0 pa i nije tolika konkurencija.“ – rekao je Ivan, te dodao kako je sa sigurnošću najbolji u državi, trenutno.

Stolno teniski klub Požega nastupa u najvišem rangu natjecanja seniora, kako tu stojite i što vas čeka do kraja godine?

„Prethodnog vikenda su dečki seniori odigrali dva meča sa Splitom i Dubrovnikom, aktualnim prvacima Hrvatske. Protiv Splita su pobijedili, a protiv Dubrovnika su izgubili. Cure su nastupale u gostima u Pitomači i Koprivnici te zabilježile dvije pobjede od 4:2 i 4:1.“ – rekla je trenerica Nikolina.

Trenerica Nikolina je dodala kako treninge imaju u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc te da do ove godine nije baš bilo bajno, ali dobili su sat vremena dulji termin.

„Zbog kapaciteta dvorane i termina koje imamo, mislim da ne bi mogli primiti veći broj djece u klub. Mislim da su Ivanovi uspjesi definitivno podigli popularnost stolnog tenisa u Požegi, svaki tjedan se objavljuje kako osvaja turnire. Mogli bi primiti još članova od 6-7 godina, predškola ili prvi razred je najpoželjnije i najbolje. Trenutno je situacija s uvjetima bolja nego što je bila, ali uvijek se može više i bolje, a mi kao klub isto možemo i moramo imati bolje rezultate.“ – rekla je trenerica Nikolina.

Cijeli razgovor poslušajte na našem Mixcloud-u.