Sport

Ivan Smiljanić na postolju svjetskog turnira, unatoč teškim uvjetima rada

01-09-2022 • 10:51
Rva
Jedan od najtalentiranijih hrvatskih igrača svoje generacije Požežanin Ivan Smiljanić nastupio je po prvi puta u dresu hrvatske reprezentacije

Varaždin je od 30. kolovoza do 5. rujna domaćin jakog WTT Youth Contender stolnoteniskog turnira, koji je okupio više od 300 mladih igrača iz 36 zemalja s područja Azije, Amerike, Afrike, Sjeverne i Južne Amerike te Europe.

Jedan od najtalentiranijih hrvatskih igrača svoje generacije Požežanin Ivan Smiljanić nastupio je po prvi puta u dresu hrvatske reprezentacije u najmlađoj kategoriji do 11 godina i zauzeo sjajno treće mjesto. Bio je i nadomak sjajnijeg odličja, vodio je 2:0 u setovima protiv Egipćanina, no manjak sportske sreće okrenuo je meč protiv Smiljanića i poražen je u konačnici s 2:3 u setovima.

Podsjetimo, Ivan Smiljanić ovogodišnji je pobjednik Sportskih igara mladih u Hrvatskoj, a ovim rezultatom ostvario je već sada zasigurno najveći pojedinačni stolnoteniski uspjeh nekog Požežanina.

Uz dobar rad i motivaciju ovo bi mogao biti početak jedne predivne sportske priče. Do ovog rezultata nije došlo slučajno, posljednjih godina rad s mladima u Stolnoteniskom klubu Požega dosegnuo je novu razinu. No, sada je potreban novi iskorak i veća potpora radu kluba, a jedna od ključnih stvari je poboljšati uvjete treniranja i omogućiti dulju satnicu treninga za mlađe kategorije.

Da bi osigurali dobre rezultate, roditelji i članovi kluba bili su u proteklom razdoblju djecu voziti u susjedne gradove poput Nove Gradiške i Našica, pa i do Zagreba, ne bi li stekli bolje uvjete treniranja. Stolni tenis se u Požegi vratio na pijedestal, no na tako visokoj razini mogu ga dugoročno zadržati samo ako jezgra rada budu domaće igračice i igrači. Čestitamo Ivanu, trenerima i svima koji su zaslužni za ove odlične rezultate posljednjih mjeseci i vjerujemo kako ćemo s ponosom pratiti njihove rezultate i dalje, uz još jaču potporu Požeškog športskog saveza, jer su to svojim rezultatima opravdali.